مقاله کامل درباره ایدز

دانلود تحقیق و مقاله رایگان – بانک مقالات فارسی – مقاله کامل درباره ایدز

ایدز
ويروس عامل ايدز از كجا آمده است؟
مشخص نيست. از هر كجا كه آمده باشد فرقي نمي كند. مهم اين است كه بايد سعي شود آلودگي رخ ندهد. ويروس اچ آی وی در همه كشورها وجود دارد.

ويروس عامل ايدز اولين بار در كدام كشور پيدا شد؟
اولين بار در سال 1981 ميلادي در بين هم جنس بازان در آمريكا پيدا شد. شواهدي وجود دارد كه قبل از اين تاريخ هم بيماري اچ آی وی/ايدز در چند منطقه جهان وجود داشته است.

دوره کمون:
چه مدت طول مى كشد تاآلودگى باHIV باعث بروز ايدزشود؟
در حال حاضر زمان متوسط بين عفونت با HIV و ظهور علائم ايدز 10 سال است.(دوره کمون) اين زمان به مقدار زياد از فردى به فرد ديگر متفاوت است و به عوامل بسيار از جمله وضعيت سلامتى،تغذیه،ورزش،روحی روانی و رفتارهاى فرد بستگى دارد. در حال حاضر با تجويز درمان هاى موجود كه تكثير ويروس را مهار مى كنند، مى توان سرعت ضعيف شدن دستگاه ايمنى را كند كرد. همچنين مى توان از بعضى از بيمارى هاى همراه با ايدز پيشگيرى يا آنها را درمان كرد. بنابراين تشخيص زودرس آلودگى به HIV امكان انتخاب هاى بيشتر درمانى و پيشگيرى را فراهم مى آورد.

چگونه مى توان فهميد فردى بهHIV آلوده شده است؟
تنها راه تعيين كردن اينكه فردى به HIV آلوده شده است، انجام آزمون تشخيص مخصوص آن است. بسيارى از افرادى كه به HIV آلوده مى شوند تا سال ها علامتى ندارند و از طرف ديگر بسيارى از علائمى كه براى ايدز ذكر مى شود با بيمارى هاى ديگر مشترك است.

چه زماني بعد از رفتار خطرناک بايستي آزمايش اچ. آي. وي. داد؟

مدت زمانى كه طول مى كشد تا در فردى كه ويروس ايدز وارد بدنش شده است، آنتى بادى توليد و تست HIV او مثبت شود را «دوره پنجره اى» (Window period) مى نامند. اين مدت معمولاً حدود 4 هفته تا سه ماه طول مى كشد اما در مواردی ممكن است تا شش ماه هم به طول انجامد. (البته به شرط پرهيز از تکرار رفتارهاي پرخطر) {ودر موارد نادری که فرد منشا هر دو ویروس هپاتیت سی واچ آی وی را دارد تا یکسال هم میتواند طول بکشد.}

آزمایشات:
آزمايش هاي پادتن اچ.آي.وي (غيرمستقيم)
1- آزمايش اليزا (ELISA) : آزمايشي حساس که آزمون استاندارد در کشور ما براي غربالگري خون و فرآورده هاي خوني و نيز افرادي است که مي‌خواهد از وضعيت اچ.آي.وي خود آگاه شوند. اين آزمايش درموارد نادری ممکن است بصورت کاذب نتيجه مثبت گزارش کند.

2- آزمايش وسترن بلات (Western Blot): آزمايشي که دقت بيشتري از اليزا دارد و براي تأييد نتيجه مثبت آن بکار مي‌رود. در استان ما در آزمايشگاه سازمان انتقال خون با معرفي از مرکز مشاوره بيماريهاي رفتاري وعفونی انجام مي‌گيرد.

چرا آزمايش ها در چند مرحله انجام ميشود؟
به دليل مسائل علمي پيرامون توان تشخيصي آزمايش ها و نيز مسائل اخلاق حرفه‌اي و قانوني، آزمايش پادتن اچ.آي.وي در کشور ما در دو مرحله انجام مي‌شود در مرحله اول که اليزا است، نتيجه مثبت نشان مي دهد که فرد به احتمال زياد مبتلاء به ويروس شده است، سپس آزمايش اليزاي دوم و وسترن بلات انجام مي شود تا نتيجه مثبت نخستين را تاييد کند. اگر نتيجه آزمايش دوم پادتن اچ.آي.وي مثبت درآيد فرد مبتلا به اچ.آي.وي در نظر گرفته مي‌شود و اصطلاحاً به او اچ.آي.وي-مثبت مي گويند. اما اگر نتيجه آزمايش دوم پادتن اچ.آي.وي منفي درآيد، لزوماً به معني آن نيست که او اچ.آي.وي-منفي است چون گاهي مدتي طول مي‌کشد تا بدن بتواند پادتن توليد کند. اين دوره را دورة پنجره مي‌گويند. بنابراين لازم است اين فرد شش ماه بعد آزمايش هاي پادتن اچ.آي.وي را تکرار کند تا به شرطي در اين مدت رفتارهاي پرخطري هم نکرده باشد، از اچ.آي.وي-منفي بودن خود مطمئن شود.

معنى يك تست مثبت و يك تست منففی چيست؟
مثبت بودنتستHIV به اين معناست كه شما ويروس عامل ايدز را در بدن خود حمل مى كنيد، ویروس مى تواند بديگران منتقل گرددوبايداقدامات احتياطى را رعايت كنيد.

مثبت بودن اين تست به اين معنانيست كه در حال حاضر ايدز داريد و نيز اين به اين معنا نيست كه شما دیگر نمیتوانید به زندگی ادامه دهید.. گرچه درمان قطعی براى ايدز وجود ندارد، بسيارى از عفونت هاى فرصت طلبى كه در بيماران مبتلا به ايدز به وجود مى آيد را مى توان كنترل يا برطرف كرد و يا از آنها پيشگيرى كرد. از طرف درمان هاى موجود مى تواند تكثير ويروس را مهار كند. در حال حاضر به طول عمر و كيفيت زندگى مبتلايان به ايدز به ميزان قابل توجهى افزوده شده است.

تست منفى به اين معناست كه شما آنتى بادى هاى ناشى از ويروس عامل ايدز را در خون خود نداريد.
تست منفى به اين معنا نيست كه:
– شما با HIV آلوده نيستيد (ممكن است در دوره پنجره اى باشيد)
– شما نسبت به ايدز مصون هستيد
– شما نسبت به عفونت مقاومت داريد
– شما هرگز ايدز نخواهيد گرفت

کجا می توان برای انجام يک آزمایش HIVمراجعه کرد؟
تقریبا همه آزمایشگاهها آزمایش اولیه(الیزا) را انجام میدهند ولی در کلینیکهای مثلثی(مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری وعفونی) در صورت لزوم بعد از مشاوره رایگان است.

در اين مراکز آزمايش و مشاوره بصورت رایگان و ناشناس (محفوظ نگاه داشتن نام و دريافت يک شماره کد ویا حتی بدون نام) انجام می شود.

چرا آزمايش اچ.آي.وي اجباري نمي‌شود (براي ازدواج، ورود به کشورو…)؟
همان گونه که گفته شد انجام آزمايش تنها پس از مشاوره منطقي است و از طرفي با در نظر گرفتن دورة پنجره که در آن عليرغم وجود ويروس در بدن، نتيجة آزمايش منفي خواهد بود، اجبار افراد در مکان يا زماني خاص به انجام آزمايش معقول، به صرفه و کارآمد نيست.

بدليل وجود مرحله پنجره ( Window period ) احتمال دريافت جواب منفي كاذب وجود دارد و اين امر مي‌تواند منجر به گمراهي فرد گردد. از طرف ديگر موارد مثبت كاذبي كه در تست اليزا اتفاق مي‌افتد بار روحي رواني شديد براي فرد ايجاد مي‌كند بنابراين به دليل نياز به پيگيريهاي بعدي بايد تست HIV بصورت داوطلبانه و همراه با مشاوره انجام شده تا ارتباط فرد با سيستم بهداشتي قطع نگردد. در حال حاضر امكانات انجام مشاوره و تست داوطلبانه HIV براي افرادي كه احساس خطر مي‌كنند در سطح كشور فراهم گشته و در حال گسترش است.

واقعيت اينست كه : ازدواج نكردن به معني برقرار نكردن رابطه جنسي نيست ! محروم كردن يك فرد از روابط سالم جنسي قطعاً منجر به برقراري روابط ناسالم شده، به گسترش آلودگي دامن خواهد زد.

علاوه بر آن آلودگي به HIV به معني عدم امكان ازدواج نيست. افراد آلوده مي‌توانند با استفاده از وسايل پيشگيري بدون اينكه همسر خود را آلوده سازند به زندگي خانوادگي خود ادامه دهند. در حال حاضر تعداد بيماران آلوده با همسران سالم، كه تحت نظر مراكز بهداشتي به زندگي خود ادامه مي‌دهند كم نيست.

از طرف دیگر اين كار اتلاف منابعي است كه مي توانستند در برنامه هاي درمان و مراقبت بيماران هزينه گرددواطلاعات پزشكي محرمانه افراد با اين عمل ممكن است آشكار شود.

فعالیتهایی که انتقال اچ آی وی (HIV) را تسهیل میکنند:
* تماس جنسی بدون استفاده از کاندوم (کاپوت)
* تماس جنسی در مواقع ابتلا به سایر بیماریهای آمیزشی
*ورود مستقیمخون آلوده به ویروس از طریق سوزنهای تزریق مواد ، تزریق خون یا بعضی فراورده های خونی آلوده،فرورفتن اتفاقی سوزن در سیستمهای خدمات بهداشتی
* انتقال از مادر به نوزاد (قبل یا هنگام زایمان یا هنگام شیردهی)
* از طریق Tatoo، خالکوبی، سوراخ کردن گوش یا دیگر اعضا بدن ، ختنه، طب سوزنی با سوزنها با ابزارهای غیر استریل

شخص از طرق زیر به اچ آی وی (HIV) مبتلا نمیشود:
* تماسهای روزمره با افراد مبتلا به اچ آی وی (مانند دست دادن )
* اهداء خون ( در صورت استریل بودن وسایل خونگیری )
* شنا کردن در استخر
* نشستن روی توالت فرنگی
* استفاده از رختخواب ، غذا یا ظروف غذاخوری فرد مبتلا.
* از طریق نیش پشه یا گازگرفتگی حیوانات
* از اشک یا بزاق
* استفاده صحیح از کاندوم هنگام تماس جنسی
* استفاده از استخر عمومی
* عطسه و سرفه کردن

تماس جنسی هنگامی می تواند سبب سرایت اچ.آی.وی. شود که یک طرف دچار اچ.آی.وی-ایدز باشد (که شاید خودش هم از آن آگاه نباشد) و تبادل یا تماس با مایعاتحاوی ویروس(خون، منی و ترشحات پیش از انزال، ترشحات تناسلی زن) رخدهد. بنابراین تماس جنسی مرد با مرد، مرد با زن، زن با زن در این شرایط می تواند موجب سرایت شود.

مادران باردار اگر مبتلا به اچ.آی.وی. باشند محتمل است که در دوران بارداری یا هنگام زایمان ویروس به فرزند آنان سرایت کند. همچنین شیردادن مادران اچ.آی.وی مثبت به فرزندانشان ممنوع است چون ویروس درون شیر نیز ترشح شده و منتقل می‌شود.(البته در موارد سوء تغذیه مادر میتواند به بچه شیر دهد.) انتقال در مراحل مختلف بارداری بدون درمانهای دارویی پیشگیرانه در۲۵ تا ۴۰ درصد رخ می‌دهد. در صورتی که خانم‌های اچ.آی.وی. مثبت باردار بشوند لازم است داروهایی مصرف کنند که احتمال سرایت به فرزندشان را کم می‌کند. همچنین نوزاد متولد شده از این مادران باید مدتی داروی ضد اچ.آی.وی. بگیرد و شش هفته و ۱۸ ماه پس از تولد آزمایش اچ.آی.وی. بشود تا وضعیت ابتلایش مشخص گردد.

به اين انتقال از والدین به فرزند (PTCT) و يا انتقال عمودی مي گويند. حدود %70 موارد انتقال، هنگام زايمان، وقتي كه نوزاد در تماس با خون مادر قرار مي گيرد،‌ اتفاق مي افتد.

داروهاي ضدویروسی مي توانند ميزان اين انتقال را به نصف كاهش دهند. زايمان با روش سزارين مخصوص و نيز پرهيز از استفاده از روش هاي آسيب رسان (مانند انبرك هاي مورد استفاده در زايمان) مي توانند باعث كاهش انتقال شوند. اين انتقال مي تواند در طول بارداري و شيردهي نيز اتفاق بيافتد.

در چه مواقعی احتمال سرایت از راه جنسی بیشترمی‌شود؟
اگر زخم یا عفونت تناسلی وجود داشته باشد، اگر تماس جنسی با خشونت یا اجبار باشد، اگر فردی شرکای جنسی متعدد داشته باشد و نیز در مقاربت خشک خطر سرایت بیشتر است. همچنین در آمیزش جنسی مقعدی (مقاربت از راه پشت) احتمال سرایت بیشتر از راه مهبلی است.

اچ.آی.وی از راه تماس های سطحی (بوسیدن، در آغوش گرفتن، لمس بدن) که عشق بازی یا معاشقه خوانده می‌شود و کارهایی مثل غذا خوردن در ظروف مشترک، استفاده از حمام یا استخر مشترک انتقال نمی یابد. البته بوسة عمیق که با مکیدن لبها و زبان طرف مقابل انجام می شود ممکن است باعث سرایت اچ.آی.وی شود.

آیا کسی که خون اهداء می‌کنداچ.آی.وی -ایدز می‌گیرد؟
اهدای خون خطری برای فرد اهداکننده ندارد .

آیا در کارهای پزشکی امکانسرایت وجود دارد؟
هرگونه عمل جراحی، اندوسکوپی، دیالیز با دستگاه، دندانپزشکی، ختنه، تزریقات، حجامت، و طب سوزنی که در آن شرایط سترون سازی کامل رعایت نشود ممکن است موجب سرایت اچ.آی.وی. و دیگر ویروسها از فرد مبتلا به دیگران شود. در این موارد لازم است تا حد امکان از وسايل سترون یک بار مصرف استفاده شود؛ ابزارهای مقاوم به حرارت‌(مثل برخی ابزارهای فلزی جراحی و دندانپزشکی) در اتوکلاو یا فور و ابزارهای غیرمصرفی نامقاوم (مثل آندوسکوپ) با مواد شیمیایی ضدعفونی شوند که این کارها باید برای هر بیمار انجام شود. البته با توجه به رعایت دقیق این احتیاطهای همه جانبه مواردی که ثابت شده باشد اچ.آی.وی. از مکانهایی مانند دندانپزشکی سرایت کرده باشد در تمام جهان انگشت شمار است.

آیا کارکنان بیمارستانها و درمانگاه ها در معرضخطراند؟
پزشکان و پرستاران ممکن است در اثر تماس اتفاقی (فرو رفتن سوزن سرنگ یا تیغ جراحی) به اچ.آی.وی. مبتلا شوند. در ضمن احتمال سرایت از بیمار اچ.آی.وی. مثبت به پزشک بسیار بسیار بیشتر از احتمال سرایت از پزشک اچ.آی.وی. مثبت به بیماران است. در هر صورت با مصرف به موقع داروهای ضدویروسی این احتمال به شدت کم می‌شود. در مواقعی که فرو رفتن سوزن یا موارد مشابه رخ می‌دهد باید در عرض ۷۲ ساعت شروع به مصرف داروهای ضد ویروسی شود. این امر با مراجعه به کلینیک ها و بخش های تخصصی بیماریهای عفونی امکان پذیر است.

آیا در آرایشگاه ها امکان سرایت وجوددارد؟
تاکنوندر سراسر دنیا هیچ موردیسرایت از آرایشگر به مشتری یا برعکس اثبات نشده است. اگر در تراشیدن مو، خالکوبی، تاتو، سوراخ کردن گوش شرایط سترون سازی به طور کامل رعایت نشود ممکن است موجب سرایت اچ.آی.وی. و دیگر ویروسها از فرد مبتلا به دیگران شود. در این موارد لازم است مشابه اقدامات پزشکی از وسایل یک بار مصرف نو (مانند تیغ) برای هر فرد استفاده شود یا ابزارها به طور کامل سترون شوند. توصیه می‌شود هر فرد هنگام مراجعه به آرایشگاه ها وسایل شخصی خود را به همراه ببرد (تیغ، قیچی، شانه، حوله و …) این امر به ويژه برای پیشگیری از بیماریهایقارچی و انگلی مهم است. اپیلاسیون (کندن موها) ممکن است به پوست آسیب برساند و زخم های بسیار ریزی در محل کنده شدن موها ایجاد کند، بنابراین بهتر است برای آن از وسایل یک بار مصرف استفاده شود و ابزارهای الکترولیز استریل باشند.

آیا راهی برای جلوگیری از ابتلاء جنین مادران مبتلاءهست؟
بلی با استفاده از داروهای ضدویروسی می‌توان سلامت مادر را بهبود داد و به میزان زیادی از احتمال ابتلاء جنین کم کرد. توصیه می‌شود این مادران زایمان را به طریق سزارین انجام دهند تا احتمال سرایت به نوزاد کمتر شود. همچنین لازم است این مادران از دادن شیر خود به نوزاد پرهیز کنند.

آيا مادر اچ.آی.وی مثبت بايد به بارداري خود خاتمه دهد؟‌
گرفتن حق حیات جنین از نظر اخلاق پزشکی ممنوع است مگر موجب به خطر افتادن سلامت مادر یا جنین باشد. در مورد اچ.آی.وی با توجه به اینکه با داروهای موجود و پرهیز از شیردهی مادر مبتلاء می‌توان در بیش از ۷۰-۹۵ درصد از ابتلاء فرزند پیشگیری کرد لزومی به سقط جنین نیست. (به شرطی که مادر تحت درمان، حمایت و مراقب کافی در کلینیک بیماریهای رفتاری یا مراکز مشاوره مشابه باشد) پس از تولد در شش هفتگی و ۱۸ ماهگی آزمایش های اچ.آی.وی برای مشخص شدن وضعیت ابتلاء کودک انجام خواهد شد.( در موارد استثنایی پس از تأیید پزشکی قانونی ممکن است اجازه ختم بارداری از راه سقط درمانی داده شود.)

آیا مادران اچ.آی.وی مثبت می‌توانند به کودک خود شیربدهند؟
اصولاً باید از این کار پرهیز شود. تحقيقات، خطر انتقال از شير مادر را حدود %22-1 برآورد مي‌كنند، و حدود %30 در صورتيكه مادر حين شيردهي، مبتلا شده باشد.

اگر زني از شير سينه اش استفاده نكند، به شيشة شير نياز دارد تا به كودك شير خشك دهد كه اين هزينة زيادي مي برد. علاوه بر آن، كودك اين زن بيشتر در معرض خطر مرگ، به علت اسهال و از دست دادن آب (كه همگي قوياً با استفاده از شير خشك و فقر مرتبط هستند) قرار مي گيرد تا ويروس HIV ، مگر اينكه او بتواند آب را بجوشاند يا استريليزه كند و امكانات مالي كافي در اختيار داشته باشد تا مطمئن شود كه ميزان كافي از شير خشك به كودك مي رسد.

بسياري از زنان به علت ترس از بي آبرويي از شير ندادن به كودك پرهيز مي كنند و نيز اگر شير خشك تمام شود، ممكن است منجر به تغذية مخلوط كه به نظر مي رسد خطرسازترين عمل باشد، شود. به نظر مي رسد كه شروع زودهنگام تغذية مکمل مي تواند باعث التهاب رودة نوزاد و در نتيجه تسهيل انتقال HIV شود. بنابراین در موارد ناچاری تغذية انحصاري با شير مادر به مدت 6 ماه (بدون اينكه حتي به كودك آب داده شود) و سپس از شير گرفتن آني و سريع كودك مفید است.

شایعات رایج در بین مردم و پاسخ های درست به باورهای غلط
باورهاي غلط زيادي در مورد اچ.آی.وی- ايدز وجود دارد. اين باورها قدرت انتخاب مردم را در كنترل زندگي و شرکای جنسي خود از بين مي برد، در حالي كه بسياري از مردم اين باورها را خنده دار (مسخره) و بسياري ديگر آنها را كاملاً جدي مي پندارند. البته اين باورها همراه با اطلاعات صحيح ديگري در ذهن مردم آمیخته شده اند و اصلاح آنها آسان نیست. در زير بعضي از اين باورها را مشاهده مي كنيد. اين فهرست شامل همه آنها نيست اما به حساس كردن شما در برابر اين گونه خرافه ها در جهت حفاظت و هوشياري بيشتر كمك مي كند.

آيا از مواد غذايي آلوده به خون مي شود به اچ آي وي مبتلاشد؟
نه، بدليل اينكه ويروس اچ آي وي توانايي فعال ماندن در محيط آزاد(خارج از بدن انسان) را ندارد و پس از خارج شدن از اين محيط به سرعت غیرفعال مي گردد، به همين جهت شايعاتي نظير ابتلا از طريق خوردن خرماي آلوده! صحت ندارد.

آيا از طريق استفاده از مواد بهداشتي و آرايشي مي شود به اچ آي ويمبتلا شد؟
نه، به دليل موارد ذكر شده در قسمت قبل اين امر غير ممكن مي باشد.

آیا از نیش پشه می شود به اچ آی وی(HIV) مبتلا شد؟
نه.از ابتدای شیوع اچ آی وی (HIV) نگرانیهایی در زمینه انتقال ویروس بوسیله گازگرفتگی حیوانات و نیش حشرات مکنده خون نظیر پشه وجودداشته است. با این وجود مطالعات انجام یافته توسط مرکز کنترل بیماریها و مراکز دیگرهیچ مدرکی را دال بر انتقال اچ آی وی (HIV)از طریق پشه یا دیگر حشرات حتی در مناطقی که افراد زیادی دارای ایدز(AIDS) زندگی ‌می‌کنند و جمعیتهای بزرگ پشه وجود دارد،گزارش نکرده است. اين ويروس براي انتقال احتياج به تماس مستقيم مایعات بدن دو انسان دارد و پشه هيچ نقشي در اين جريان نمي تواند داشته باشد.

اچ.آی.وی / ايدز فقط فعالان جنسي در شهرها را مي كُشد!؟
اين ويروس هيچ تبعيضي بين افراد شهری یا روستایی قائل نمي شود.
اچ.آی.وی/ ايدز عمدتاً هم جنس گرایان را مبتلا می‌کند!؟
ويروس گرایش جنسي افراد را تشخیص نمیدهد و هر کس با هر گرایش ممکن است به آن دچار شود
اچ.آی.وی/ ايدز فقطً خلافکاران را مبتلا می‌کند!؟
خیر،بسیاری ازافراد مبلا در طی روابط زناشوئی از همسر ویا از راه انتقال از مادر به این ویروس آلوده شده اند.

فقط مردان خوشگذران مبتلا بهHIV مي شوند!؟
هر كسي كه رابطه ي جنسي محافظت نشده اي با فردي مبتلا داشته باشد ممکن است به HIV مبتلا شود و تفریحات سالم در پیشگیری از گسترش اچ.آی.وی/ایدز نقش مهمی دارند.

هنگامي كه شريك جنسي قوي و سلامت به نظر مي رسد، رابطه جنسي بي خطراست!؟
اين تصور اشتباه، بسيار خطرناك است. هيچ راهي وجود ندارد كه با نگاه كردن به شخصي مبتلا بودن يا نبودن او را تشخيص داد. شخص مبتلا به ويروس HIV معمولاً قبل از اينكه مشكلات سلامتي در او پديدار شوند ، سالها با اين ويروس زندگي مي كند. در اين دوره، ويروس مي تواند به شريك جنسي او منتقل شود.

تفاوت انسان با حیوانات دیگر آن است که رفتارهای خود را بر اساس تعقل انجام بدهد نه بر اساس غریزه. رفتارهاي جنسي تحت تأثير ارزشهای مذهبی، عرفی ، قواعد و انتظارات جامعه قرار دارد. برخی به طور منظم رابطه جنسي دارند و حتي گاهي با شريك هاي مختلف اما در عصری كه ایدز وجود دارد، اينگونه رفتارها نيروي پشتيباني براي اين بيماري به حساب مي آيند. زمان آن رسيده كه در مورد ارزش ها و روابط جنسی تفکر بیشتری بکنیم. مشغوليت هاي سودمند ديگري مانند ورزش مي توانند ذهن را از روابط جنسي پر خطر دور نگه دارند.

منظور از تماس جنسي سالم چيست؟
منظور اين است كه شما از آلودگي هاي منتقله از راه تماس جنسي نظير HIV درامان هستيد اگر و فقط:
الف – اگر اصولا تماس جنسي نداشته باشيد.(پرهیز)
ب – اگر تنها بايك فرد تماس جنسي داشته باشيد و هيچ كدام ازشما آلوده به HIV نبوده و شريك جنسي ديگري نداشته باشيد.(پایبندی)
پ – اگر بطور صحيح از كاندوم استفاده كنيد.(پوشش)

توصيه مهم :
جلوگيري ازتماس جنسي مشكوك بهترين راه براي جلو گيري از ابتلا به عفونت HIV (وساير بيماري هاي مقاربتي) است ولي آنهايي كه فعاليت جنسي دارند لااقل توصيه هاي زير را بكار بندند :

الف – مقاربت فقط بايك شريك جنسي سالم.

ب – استفاده از كاندوم هاي لاتكس درهر نوبت.

توجه :
بسياري از افراد آلوده به عفونتهاي آميزشي و ايدز علائمي از بيماري ندارند در حاليکه مي توانند آلودگي را به ديگران سرايت دهند. پس در هر تماس جنسي مشکوک، خطر آلودگي را در نظر داشته باشيد.

آيا مصرف مشروبات الكلي مي تواند عامل ابتلا به ويروس HIV باشد ؟
مشروبات الكلي باعث اختلال در قدرت تصميم گيري مي شود وفرد قادر به تصميم گيري صحيح جهت حفظ سلامت خودش نمي باشد و اكثر تماس هاي جنسي همراه با استفاده از مشروبات الكلي بدون استفاده از كاندوم است .

آيا كاندوم در پيشگيرى از انتقالHIV موثر است؟
مطالعات متعدد نشان داده است كه كاندوم هاى ساخته شده از لاتكس در صورتى كه به طور صحيح و مداوم استفاده شود در پيشگيرى از انتقال HIV بسيار موثر است. اين مطالعات نشان داده است كه حتى با تماس هاى جنسى مكرر، ۹۸ تا ۱۰۰ درصد افرادى كه به طور صحيح و مداوم استفاده كرده اند از آلودگى مصون مانده اند.

چگونه مي شود از آلودگي به ويروس ايدز از طريق تماس جنسي جلوگيري نمود؟
به تاخير انداختن تماس جنسي تا زمان ازدواج، داشتن فقط يك شريك جنسي (همسر) و استفاده از كاندوم از انتقال عفونت جلوگيري مي كند.

آيا درمان قطعي وجود دارد ؟
درمانی که بتواند ویروس را از بدن فرد مبتلا حذف کند نداریم. روش مراقبت از افراد مبتلا به اچ آی وی (HIV) روشی است که به آن HAART میگویند.



مطالب مرتبط