مقاله کاربرد و روش های تولید آهک

این تحقیق با موضوع آهک بوده و به طور کامل به بیان کاربرد و روش های تولید آن می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های عمران – ساختمان و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
سنگ آهک بدون شک یکی از قدیمی ترین موادی است که از زمانهای دور مورد استفاده واقع شده است. دودمانهای چادرنشین که در جستجوی چراگاه به مناطق سردسیرو گرمسیر می رفتند با سنگ و گل اجاق می ساختتند و در آن آتش می افروختند. تمام یا قسمتی از سنگهای آهکی که در ساختن اجاق به مصرف می رسید، می پخته و به آهک زنده تبدیل شده است.

آهک زنده پس از بارندگی شکفته شده و به شیر آهک تبدیل می گشته و شیر آهک هنگام گرفتن جسمهای پیرامون خود را بهمدیگر چسبانیده است. علاوه بر این به استفاده آهک در ساروج (ملات آهک و خاکستر) در سازه های بسیار قدیمی از جمله زیگورات چغازنبیل و … می توان اشاره کرد.

شناخت و استفاده از آهک و شفته آهک در ایران از سه هزار سال پیش آغاز شده است.
گورهای چمباتمه ای که در ناحیه حسنلو پیدا شده دارای سه متر ژرفا بوده که از شفته آهک پر شده بوده است. تاریخ این تمدن سده های هفتم و هشتم پیش از میلاد دانسته شده است.

کف کاخ های تخت جمشید (سده ششم پیش از میلاد) از ملاتی سرخ رنگ که در آن آهک به کار رفته بوده پوشیده شده بوده است.

کوره های آهک پزی
پختن آهک در قدیم در کوره هائی صورت می گرفته است که در آن با ساختن تافی از سنگ آهک جایگاهی در زیر کوره درست می کردند و روی آن تاق را تا سر کوره پر از سنگ آهک می نمودند. آنگاه سوخت را در آن جایگاه قرار داده و به سنگ آهک، پیرامون چهار روز پشت سر هم گرما می دادند تا بپزد و آهک زودگیر به دست آید. از دیدگاه شیمیائی سنگ آهک که کربنات کلسم در گرما تبدیل به اکسیدکلسیم می شده است.

کاربرد ملات آهک در ساختمان های سنگی و آجری به عنوان ملات و نیز در روکشی دیوارها از زمان اشکانیان معمول بوده است. بهره گیری از آهک در عصر ساسانیان نیز ادامه یافت.

مردمان قدیم ویژگی های شیمیائی و مکانیکی آهک و آمیزه آن با دیگر مواد را خوب می شناختند آنان با تجربه دریافته بودند که چگونه می توان با آمیختن خاک رس با آهک و دیگر مواد، مصالحی مقاوم و با ملات هائی غیرقابل نفوذ ساخت.

طرز تهیه آهک
از دیدگاه کلی به ٣ صورت می توان آهک را به عمل آورد:
الف – روش سنتی
ب – روش صنعتی (ماشینی)
ج – تهیه آهک از ماسه بادی

فهرست مطالب
مقدمه
کوره های آهک پزی
طرز تهیه آهک
الف – روش سنتی
ب – روش صنعتی (ماشینی)
ج – تهیه آهک از ماسه بادی
هدف از تهیه آهک از ماسه بادی
روش آزمایشگاهی تهیه آهک از ماسه بادیهای آهک دار
روش کارگاهی تولید آهک از ماسه بادیهای آهکدار
روش اسیدشویی
مزایای استفاده از آهک
کاربرد آهک
کاربرد آهک در آسفالت
منافع تثبیت خاک
استفاده از آهک در ساختمان سازی
کاربرد آجر ماسه آهکی
استفاده از شفته آهکی جایگزین خاکریزی پشت سازه ها
نتیجه گیری
پیشنهادات
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 23

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.