مقاله درباره پرورش جوجه یکروزه

این تحقیق در مورد پرورش جوجه یکروزه می باشد و مراحل کامل پرورش جوجه از ابتدا تا انتها را به صورت کامل توضیح داده و همچنین مشکلات و نکات مورد نیاز این کار را نیز ذکر می نماید. این تحقیق به دانشجویان رشته های کشاورزی ، دامپروری ، کارآفرینی و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.

مقدمه
پرورش طیور به وی‍ژه مرغ بومی از گذشته‌های دور در ایران رایج بوده است. خانواده‌های روستایی وعشایری، با نگهداری تعدادی مرغ و خروس، آنها را پرورش می دادند و با استفاده از گوشت، تخم و پر آنها، بخشی از نیازهای افراد خانواده را برطرف می کردند. همچنین مقدار اضافی مرغ و تخم مرغ تولیدی را به شهرها برده و می فروختند.

امروزه نیز در بیش تر روستاهای کشور با کم ترین هزینه وامکانات، پرورش مرغ بومی به صورت گله‌های کوچک انجام می‌شود. هرچند این گله‌ها معمولا به علل بهداشتی، تغذیه ای و ژنتیکی تولید و بازده کمی دارند و نقش آنها در اقتصاد و تغذیه روستاییان محدود می باشد. خوشبختانه با توجه و عنایت خاصی که وزارت جهاد کشاورزی به امر حفظ و اصلاح نژادهای بومی داشته است، مراکز پشتیبانی، اصلاح نژاد و ترویج مرغ‌های بومی، زیر نظر معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی، در مناطق مختلف کشور راه اندازی گردیده و در حال حاضر بیش از دو دهه از فعالیت این مراکز می گذرد.

این مراکز علاوه بر حفظ و افزایش کیفی منابع بومی، به تولید و توزیع جوجه‌های یکروزه بومی و تخم‌مرغ نطفه دار بومی می پردازند. از این رهگذر افزون بر رونق دیگر بار تولید و پرورش مرغ‌های بومی، به امر اشتغال زایی، بهبود وضع اقتصادی و تغذیه‌ای در روستا نیز کمک می‌شود.

با تهیه جوجه‌های بومی از این مراکز و با آموختن روش های درست پرورش مرغ بومی، می توان این کار را به صورت پیشه ای درآمد زا در مناطق روستایی و عشایری کشور، گسترش و رونق داد.

انتخاب نژادهای تخم گذار
از نظر ظاهری، مرغ تخم گذار، سرحال، قوی پر تحرک و بسیار پرخور است. به تدریج که میزان تخم گذاری زیاد می‌شود، رنگدانه‌های بدن، رو به کاهش میگذارد. جوجه‌های نژاد تخم گذار از ۴ تا ۶ ماهگی به تخم می‌آیند. به علاوه، جوجه خروس های این نژاد هم زودتر به بازار مصرف می رسند. حدود ۱۸ تا ۲۰ مرغ بومی تخم گذار، می تواند برای یک خانوار ۶ نفری، دست کم یک تخم مرغ به ازای هر نفر در روز تولید نماید.

فهرست مطالب
مقدمه
انتخاب نژادهای تخم گذار
پرورش جوجه بومی یکروزه
پرورش نیمچه بومی
استفاده از تخم نطفه دار برای جوجه کشی
دلایل ساخت جایگاه برای مرغ ها
شرایط جایگاه
مقدار فضای لازم
فضای مناسب برای جایگاه
احداث فضای باز
محل استراحت
محل تخم گذاری (لانه)
بهداشت جایگاه
تغذیه مرغ بومی
آب مصرفی مناسب
رعایت بهداشت و پیشگیری از بیماری‌ها
چند نکته بهداشتی مهم
بیماری‌های مهم طیور
بیماری نیوکاسل
پیشگیری و کنترل بیماری
بیماری آنفلوانزای مرغی
پیشگیری از بیماری
زمان لازم برای تولید یک تخم مرغ
مدیریت بستر در سالنهای پرورش جوجه های گوشتی
مدفوع خیس
مواد غذایی کپک زده
بیماریها
کنترل شرایط مدیریتی و کارکرد تجهیزات سالن
جنس مواد تشکیل دهنده بستر
خصوصیات مواد مورد استفاده برای بسته بندی تخم مرغ
انواع مواد مورد استفاده برای بسته بندی و ساخت شانه های تخم مرغ


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 32

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط