مقاله درباره پارکینگ های مکانیزه شهری

این تحقیق در مورد پارکینگهای مکانیزه شهری می باشد و در مورد تعریف ، تاریخچه ، مزایا ، معایب و انواع پارکینگ های شهری ، مطالبی را ارائه می دهد. این تحقیق به دانشجویان رشته های عمران – ساختمان ، معماری ، شهرسازی و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.

چکیده
روند رشد شهرنشینی در جهان از یک سو، تمرکز، فشردگی و سرعت جریان زندگی شهری در مراکز شهرها از سوی دیگر همچنین، نبود حمل و نقل عمومی پاسخ گوی نیاز شهروندان شهرهای بزرگ و در پی آن استفاده روز افزون از خودروهای شخصی در شهرها منجر به سنگینی و کندی ترافیک و افزایش شدید تقاضا برای پارک اتومبیل در مراکز شهرها معضلی است که زندگی روزمره مردم در کلان شهرها با آن مواجه است.

از طرفی مدیریت شهری با مشکل فزونی قیمت زمین، وسعت نامناسب زمین برای احداث پارکینگ در مراکز شهرها مواجه است. بنا بر این بررسی پارکینگهای مکانیکی که نیاز به زمین وسیع برای عملکرد خود ندارند ضروری بنظر می رسد.

در این مقاله سعی شده تا با معرفی این نوع پارکینگها، برشماری مزایا و معایب آنها، شناسایی چگونگی شرایطی که استفاده از آنها گزینه مناسبتری از پارکینگهای معمولی می باشد و بررسی انواع آنها گامی در جهت آشنایی هر چه بیشتر شهرسازان، برنامه ریزان و مدیران شهری با این فناوری که می تواند در سامانه حمل و نقل شهری مفید واقع شود بردارد.

کلیدواژه‌ها: پارکینگ مکانیزه، خودرو، ترافیک، مدیریت شهری

مقدمه
رشد شهرنشینی و تمرکز فعالیتهای شهری از یک سو همچنین از سوی دیگر پویایی و سرعت لجام گسیخته زندگی در جوامع شهری ، نیاز شهروندان به جابجایی سریع و تعدد مبادی و مقاصد در جابجایی های روزمره، آنان را متمایل به حمل و نقل سریعتر وا داشته است.

از سوی دیگر در بسیاری از شهرها حمل و نقل عمومی پاسخگوی این نیاز شهروندان نیست و در نتیجه نیاز به استفاده از خودرو شخصی در سطح شهر، افزایش تردد خودروها را بدنبال خواهد داشت که با توجه به عدم تأمین ظرفیت های لازم برای سرویس دهی به این خیل عظیم خودرو معضلات شهری ویژه ای را پیش روی مدیریت شهری قرار داده است. کاهش ظرفیت معابر به علت پارک حاشیه ای، حرکت های نامنظم و کند خودروهایی که به دنبال فضای مناسب برای پارک هستند، توقف های حاصل از ورود و یا خروج یک خودرو به پارک حاشیه خیابان همگی در تشدید کندی ترافیک معابر موثر است.

از طرفی با افزایش قیمت زمین در مراکز شهر و نیاز به وسعت مناسب زمین و ایجاد شیبراه (ramp-access) برای احداث و دسترسی پارکینگ طبقاتی مواجه هستیم، که در بعضی موارد آنچنان هزینه ساخت پارکینگ را بالا می برد که از کارایی و صرفه اقتصادی آن می کاهد. و این در حالی است که شهرهای بزرگ ما نیاز مبرمی به احداث تعداد زیادی پارکینگ دارند. اگر نگاهی به تجارب جهانی در برخورد با این مشکل بنگریم خواهیم دید که در برخی از کشورها استفاده به پارکینگ های مکانیزه به عنوان راه حلی مناسب نگاه شده است.

این پارکینگها با استفاده از ابزار مکانیکی در جابجایی خودرو؛ در فضای کمتر ظرفیت بیشتری برای پارک خودرو در اختیار می گذارند به علاوه از مزایای دیگری مثل بی نیازی به ایجاد شیبراهای معمول برای حرکت خودرو در درون خود برخوردارند.

علی رقم گسترش این تکنیک در سطح جهان در کشور ما این پدیده به یک تجربه ناموفق تبدیل شده است که جا دارد دلائل آن ریشه یابی و مورد بررسی قرار گیرد. نوشته پیش رو در تلاش است با بازشناسی ویژگیهای این گونه پارکینگ ها و بررسی اجمالی انواع مختلف آن به بررسی مزایا و مشکلات استفاده از این روش پارکینگ پرداخته و آن را با روش معمول مقایسه نموده و در آخر پیرامون موقعیت مناسب در بهره گیری از پارگینگ های مکانیکی برای پاسخ گویی به تقاضای پارک خودرو در سطح شهر به نتیجه گیری خواهد پرداخت.

نویسنده امیدوار است با جلب توجه علمای علوم شهرسازی و دست اندرکاران برنامه ریزی و مدیریت شهری به این مقوله و انجام بررسی های علمی بیشتر در این مورد ، راه برای بهره گیری مجدد از این فن آوری برای شهروندان کشورمان هموار شود.

فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
پارکینگ مکانیزه چیست؟
مزایای استفاده از پارکینگ مکانیکی
معایب استفاده از پارکینگ مکانیکی
ملاحظات اقتصادی در احداث یک پارکینگ مکانیزه
پارکینگ های مکانیکی در جهان
انواع کلی پارکینگ های مکانیزه از لحاظ عملکرد خودکار
پارکینگ های مکانیکی تمام خودکار
پارکینگهای مکانیکی نیمه خودکار
انواع پارکینگ مکانیزه از نظر طرح
الف) سامانه انبارهای کم ارتفاع (Low Rise Stackers)
ب) سامانه WMP Stacker
ج) سامانه Rotary Lifts
د) سامانه قفسه مرتفع
ه) سیلوی پارک اتوماتیک خودرو
و) سامانه مستطیلی
چه وقت احداث یک پارکینگ مکانیزه گزینه مناسبی است؟
مقایسه تطبیقی کارآیی پارکینگهای معمولی با پارکینگهای مکانیزه
مقایسه حجم و ارتفاع
ملاحظات زمانی در سرویس دهی پارکینگهای مکانیزه
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 28

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.