مقاله درباره سیمای یهود و تورات در قرآن

در این تحقیق به صورت تخصصی به بررسی سیمای دین یهود و تورات در قرآن پرداخته می شود.

چکیده:
قوم بنی اسرائیل در مدت 1000 سال قبل از میلاد مسیح می زیسته اند و در طول این زمان خداوند پیامبرانی را برای هدایت آن ها برگزید که یکی از پیامبران برگزیده خداوند حضرت موسی (ع) است، در زمانی ظهور پیدا می کند که مردم بنی اسرائیل از سوی فرعون مورد آزار و شکنجه قرار می گرفتند و خداوند به واسطه حضرت موسی (ع) آن ها را از این شکنجه ها نجات می دهد و کتابی را با نام تورات برای هدایت آن ها نازل می کند. کتاب مقدس، به مجموع عهد قدیم (تورات) و عهد جدید (انجیل) گفته می شود. تورات شامل پنج سفر است که آن را به حضرت موسی (ع) انتساب داده اند.

بعد از حضرت موسی پیامبران دیگری برای هدایت قوم بنی اسرائیل مبعوث شدند که کتاب هایی را در زمان خود نوشتند ولی طی جنگ هایی که یهود در طول تاریخش با آن ها مواجه بود باعث شد بخش عظیمی از کتاب تورات از بین برود و افراد دیگری آن را دوباره به رشته تحریر در آوردند در کنار تورات که کتاب آسمانی قوم یهود است کتاب دیگری به نام تلمود وجود دارد که به تفسیر و تشریح تورات می پردازد که توسط نویسندگان غیر معتبر نوشته شده است.

نکته مهمی که وجود دارد این است که قوم بنی اسرائیل تنها قومی است که خداوند به آن ها نعمت های فراوانی بخشیده است ولی با این وجود باز هم به خداوند مشرک شده و بارها از دستورات الهی سرپیچی کردند.

در حالی که خداوند آن ها را مورد عفو قرار می داد دوباره عمل خود را تکرار کردند و عاقبت مورد لعن خداوند قرار می گرفتند. در قرآن دلایل و شواهد روشنی بر ناحق بودند قوم بنی اسرائیل وجود دارد و در بسیاری از موارد آن ها را به خاطر جنایت هایی که بر بندگان روا می داشتند مورد توبیخ قرار می دهد و فجایعی که در دوران به بار آوردند سخن می گوید و در کنار این آیات به تکذیب قوم بنی اسرائیل می پردازد در حالی که تورات را تصدیق می کند.

واژگان کلیدی: یهودا ، فلسطین ، حضرت موسی ، پنتاتوک

مقدمه:
یکی از موضوعاتی که پرداختن آن لازم به نظر می رسد بررسی تورات و یهود از نگاه شیعه است ، که همواره تحقیقات متعددی درباره این موضوع ارائه شده است.

سوال اصلی در این پژوهش این است که دیدگاه قرآن نسبت به یهود و تورات چگونه است و قرآن تا چه اندازه این قوم را تصدیق می کند.

همان گونه که واضح است هدف از بعثت پیامبران آشنا ساختن بندگان با خداوند یگانه و مشخص کردن مسیر سعادت و کمال برای انسانهاست. آن ها بشارت دهنده و هدایت گر مردم برای زندگی سالم و سعادت دنیوی و اخروی هستند.

بنابراین هر دینی از دستورات و آموزه های اعتقادی ، مانند توحید ، نبوت ، معاد و همچنین دستورات و احکام عبادی و عملی که برای سعادت انسان ها مشخص شده تشکیل شده است.

عملکرد دین تورات همانند دین اسلام از این قاعده مستثنی نیست و دارای دستورات و آموزه های اعتقادی بوده و هرکدام دارای قوانین و سنتهایی است که متناسب با دوره زمانی پیامبران الهی است.

درباره این موضوع جنبه های متفاوتی از سوی اندیشمندان جهان ارائه شده، برخی از آن ها تورات را تطبیق داده و وجود تحریفاتی را در آن مشاهده کرده اند و برخی هم آن را کتاب آسمانی معرفی کرده اند که هیچ گونه تحریفی در آن وجود ندارد.

در این پژوهش هم به همین مسئله می پردازیم و امکان وجود تحریفات را از نگاه قرآن بررسی می کنیم.

مفهوم شناسی:
توریه: (towriye) tawriya ]= ع توریه ← توریت[ (مص م.) پوشانیدن حقیقت ، بر خلاف نشان دادن امری را.

یهود (دولت) – اسرائیل
یهودا: (yahuda ]فر . yudas [ عبری معینی (حد) چهارمین پسر یعقوب. برادر یوسف از مادر دیگر که در بین النهرین تولد یافت.

بنی اسرائیل: بنی در اصل بنین بوده که در حالت اضافه اِبن می شود: یعنی پسران ، اولاد.
و اسرائیل

سرگذشت یهود در دوران حضرت یوسف علیه السلام:
یعقوب فرزند اسحاق که او را «اسرائیل» یعنی بنده خدا گویند، چهار پسر داشت که چهارمی آنها «یهودا» نام داشت.

این خانواده در کنعان «فلسطین» زندگی می کردند که بعد از حادثه معروف حضرت یوسف که یهودا هم در آن نقش داشت، در زمان قحطی در سال 1740 قبل از میلاد کنعان را به سوی مصرترک کردند که در آن زمان تحت سلطنت حضرت یوسف (ع) بود و در زمان قحطی تنها سرزمینی بود که دارای ثروت و فراوانی نعمت بود.

برادران حضرت یوسف بعد از وارد شدن به مصر زندگی مرفحی را در زیر سایه ایشان تشکیل دادند و در آسایش و امنیت زندگی می کردند تا اینکه فرعون ظاهر شد و به سبب دشمنی دیرینه ای که با قبیله های بنی اسرائیل داشت آنها را آزار و شکنجه می داد.

فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
مفهوم شناسی
سرگذشت یهود در دوران حضرت یوسف علیه السلام
سرگذشت یهود در دوران حضرت موسی (ع)
تشکیل نخستین دولت یهودی
کتاب مقدس چیست؟
دیاتیک در زبان یونانی
عهد عتیق
تورات و منصف آن
تلمود
تقسیمات تلمود
صفات یهود در بیان قرآن
1- قساوت و توحش
2- کشتن انبیاء
3- دروغ و افتراء و تحریف یهود
4- مکر و خدعه یهود
5- ثروت و مال اندوزی یهود
6- پیمان شکنی و خدعه یهود
7- فساد اخلاق
8- رباخواری
آیا تورات کتاب کاملی است؟
نتیجه گیری
فهرست منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 24

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.