مقاله درباره راه اندازی موتور آسنکرون

این تحقیق در مورد موتور آسنکرون می باشد و به طور کامل ، به بررسی مفهوم ، ویژگی ها ، انواع و عملکرد این نوع موتور می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های برق (الکترونیک ، الکتروتکنیک) و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.

مقدمه
یک موتور الکتریکی در روتور خود انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند. برای تامین توان مورد نیاز روتور راها‌های مختلفی وجود دارد. در یک موتور DC توان آرمیچر مستقیما به وسیله یک منبع DC تامین می‌شود در حالی که در یک موتور القایی این توان از طریق استاتور در روتور القا می‌شود. موتورهای القایی را به علت شباهت بسیار زیاد آنها به ترانسفورماتور, ترانسفورماتور دوار نیز می‌نامند چراکه استاتور این موتورها از نظر عملکرد شباهت زیادی به سیم‌پیچ اولیه و روتور‌ آنها به سیم‌پیچ ثانویه ترانس دارد. از موتورهای القایی به ویژه موتورهای القایی سه فاز به طور گسترده‌ای در صنعت استفاده می‌شود.

قدرت بالا, ساختار ساده و عدم وجود جاروبک‌ها (که به تعمیر و نگه‌داری زیادی نیاز دارند) و قابلیت بالای موتورهای القایی برای کنترل سرعت از جمله دلایل استفاده از آنهاست.

اصول عملکرد و مقایسه با موتورهای سنکرون
بزرگترین تفاوت بین یک موتور القایی AC و یک موتور سنکرون AC این است که در موتور سنکرون توان روتور به طور مستقیم از یک منبع خارجی تامین می‌شود. این جریان در روتور نیز خود میدان مغناطیسی تولید خواهد کرد و به دلیل اثر متقابل میدان‌های استاتور و روتور, روتور در جهت میدان دوار استاتور به حرکت در خواهد آمد.

از طرفی برای القای جریان در روتور باید اختلاف سرعتی بین سرعت میدان دوار و سرعت گردش روتور وجود داشته باشد در غیر این صورت میدان دوار نسبت به روتور حرکتی نخواهد داشت و هادی‌های روتور شار میدان تولید شده توسط استاتور را قطع نکرده و در نتیجه ولتاژی در روتور القا نخواهد شد. این اختلاف سرعت بین سرعت میدان دوار و سرعت حرکت روتور در اصطلاح لغزش (Slip) نامیده می‌شود. لغزش یک موئلفه بدون واحد است. از آنجا که در موتورهای القایی اختلاف سرعت شرط و ضرورت عملکرد آنهاست به این موتورهای موتورهای غیرهمزمان یا آسنکرون می‌گویند.

انواع
براساس تعداد فازها
موتور القایی سه‌فاز (خود راه انداز)
موتور القایی تک‌فاز (غیر خود راه انداز)
بر اساس نوع روتور
موتور القایی روتور قفسی
موتورالقایی روتور سیم‌پیچی شده

فهرست مطالب
مقدمه
اصول عملکرد و مقایسه با موتورهای سنکرون
انواع
ساختار
کنترل سرعت
ساختمان
طرز کار
مزایای موتور سنکرون
معایب موتور سنکرون
کاربرد موتور سنکرون
اصول عملکرد و مقایسه موتور های القایی با موتورهای سنکرون
راه اندازی
تک فاز
سه فاز
روشهای راه اندازی موتور الکتریکی سه فاز آسنکرون
راه اندازی ژنراتور سنکرون
روش اتصال ژنراتور به شبکه و تامین مصرف داخلی
اتصالی های سه فاز و فاز-فاز در ژنراتورها


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 21

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط