مقاله درباره جهان در آستانه بعثت

این تحقیق در مورد جهان در آستانه بعثت می باشد و شرایط مناطق مختلف جهان را در زمان بعثت پیامبر مورد بررسی قرار می دهد.

مقدمه
پیامبران بسیاری آمده بودند و هریک پیام خود را به مردم گوشه گوشه ی جهان ابلاغ کرده و از زمانه ی خود گذشته بودند . اما در مقابل ، جنود شیطان طی صد ها سال ذهن و قلب مردم را مسخر خود کرده و با فتنه گری ، نورفطرت الهی  را در مردم بی فروغ ساخته بودند.

در مشرق دور ، الهه ها حاکم بودند ! الهه های انسانی و حیوانی ! در میانه ، خسروان خویش را دارای فر ایزدی دانسته و پابه پای موبدان بر مردم ستم روا می داشتند ! در مغرب ، صاحبان کنیسه و کلیسا مردم را از تعقل محروم ساخته و ایمانی موهوم را به جامعه تزریق می کردند …

در چنین شرایطی سرزمین گرم عربستان  آبستن حادثه ای عظیم بود …

سرزمینی که مجموعه ای از فسادهای اخلاقی دامنگیر مردمش شده بود و جلوه ی هر كمالی را از بین برده بود ، سرزمینی که از بیابان هایش فریاداشباح دخترانی  به گوش می رسید که زنده به گور می شدند ! فساد موج می زد ، خرافه دامنگیر بود ، اندیشه معنایی نداشت و خدا تجسم یافته و سنگ ها خدایی می کردند . اگرچه اندکی شعر ، طبع ها را می نواخت اما شعوری در طبع ها مشاهده نمی شد ! آنچه جاری می شد ، الهامات آهنگین شیاطین بودند که شاعران را به سرایش هجویه و خمریه و ارزش های پست تشویق می کردند .

حدود شش قرن از طلوع مسیح (ع) می گذشت اما جهان مرده ، تشنه ی نفس مسیحایی پیامبر دیگری بود که تصدیق کننده ی پیام بران پیشین بوده و مقصدش احیای سنت های الهی و بیدارنمودن فطرت های خفته ی مردمان بود .

اقراء باسم ربک الذی خلق
ومحمد (ص) طلوع کرد تا مژده ی سبز حیاتی دوباره برای بشریت باشد . با معجزه ای به نام قرآن که آخرین و کاملترین کتاب بود …

اسلام با رخداد عظیم بعثت پیامبر خدا حضرت محمد(ص) متولد شد، که تحولی نو در تاریخ جوامع بشری محسوب می شود و دوران ظهور پیامبر(ص) نیازمند بررسی تحلیل می باشد تا میزان تاثیر آیین نو شکار گردد، بدین ترتیب آگاهی از وضعیت جوامع آن روزگارو به ویژه محیط پیدایش اسلام (جزیره العرب) برای شناخت هر چه بهتر ان دوران نیازمند است.

جزیره العرب
الف: موقعیت جغرافیایی
جزیره العرب یا همان شبه جزیره عرب در جنوب غربی آسیا ،با حدود سه میلیون و دویست هزار کیاومتر مربع مساحت ، بزرگ ترین سبه جزیره جهان است.

این شبه جزیره از نظر جغرافیایی به سه بخش تقسیم می شود:
۱. شمال و غرب(حجاز): که شهرهای مکه،مدینه،طائف،ینبوع و جده را در برمی گیرد و سرزمینی کوهستانی با بیابان های وسیع، کم آب وکمتر مستعد کشاورزی است.

۲. مرکز و شرق(صحرای عرب): سزمین بلند منطقه نجد، بیابان های وسیع نفود و ربع الخالی، که در آن از باران و آبادانی خبری نیست، در این منطقه قرار دارد. انسان بدوی، شتر، نخل و ریگزار چهار بازیگرنقش اساسی زندگی رصحرایند. و کمی آب ، گرمای زیاد ، یختی راه ها و نایابی غذا چهار مشخصه اصلی این صحراها.

۳. جنوب(یمن): چون در روزگاران گذشته و اکنون از پر نعمت ترین نقاط جزیره محسوب می شود به این منطقه اسم یمن به معنای خوشبختی وآسایش و نعمت داده اند. این منطقه به شکل مثلث است که ساحل دریای عرب، ضلع شرقی ودریای سرخ، ضلع غربی و خط فرضی ظهران حضرموت، ضلع سوم آن محسوب می شود. در این منطقه آثار تمدن درخشان و باعظمتی وجود دارد و دولت معین، دولت حضرموت، قتبان وسبا از حدود چهارده قرن قبل از میلاد مسیح(ع) تا شش قرن بعد از میلاد و آستانه ظهور اسلام، در این منطقه وجود داشته است.

فهرست مطالب
مقدمه
جزیره العرب
الف: موقعیت جغرافیایی
ب: وضعیت سیاسی جزیرة العرب
ج: فرهنگ آداب و رسوم
د) زنان ونظام خانواده
ه) وضعیت اقتصادی
و) اوضاع دینی
تاریخ جاهلیت و مفهوم آن
امپراطوری ایران در عصر سانیان
امپراطوری روم شرقی
انقلاب ارزشها
تزکیه و پرورش روح
رساندن به مقام عبودیت
تحکیم وحدت انسانها
واسطة فیض الهی
احیای پیمان فراموش شده
ترویج فضائل اخلاقی
ایجاد و توسعة عدالت اجتماعی
نتیجه گیری


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 21

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط