مقاله درباره تاثیر رادیواکتیو روی صنایع غذایی

این تحقیق در مورد موادغذایی بوده و به بررسی تأثیر رادیواکتیو روی صنایع غذایی می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های صنایع غذایی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
مواد راديو اکتيو به طور طبيعي، يکي از اجزاي بيوسفر مي باشند. برخي از آنها مانند کربن 14، تريتيوم يا هيدروژن 3 به وسيله تشعشعات کيهاني در فضاي خارج از بيوسفر به صورت يکي از اجزا ثابت اتمسفر در آمده اند. تشعشع زماني اتفاق مي افتد که ايزوتوپ هاي ناپايدار، انرژي خود را به صورت امواج يا اجزايي بنام اشعه آزاد نمايند. انرژي حاصل از مواد راديواکتيو در پزشکي، صنعت و کشاورزي کاربرد گسترده اي دارد.

ولی در کنار این موارد، نکات منفی نیز وجود دارد. رادیواکتیو به دی.ان.ای آسیب می‌زند و به طور خاص روی تقسیم سلولی تاثیر می‌گذارد. در نتیجه بافت‌هایی که تقسیم سلولی بالایی دارند،‌ مانند دیواره روده، پوست و  مغز استخوان، بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. اگر میزان رادیواکتیو به حد کافی زیاد باشد، سلول‌های مغزی هم ممکن است آسیب ببینند و در این شرایط،‌ رادیواکتیو می‌تواند کشنده باشد.

مواجهه با هر ماده رادیواکتیوی بد است. پیش‌فرض کمیسیون هسته‌ای آمریکا این است که مواجهه با هر چیزی فراتر از سطوح زمینه طبیعی، برای سلامتی می‌تواند مضر باشد.
زنون و کریپتون،‌ در بدن نگه داشته نمی‌شوند،‌ برای همین تاثیر کمی دارند.

آسیب ید 131 و سزیوم بیشتر است. ید به طور فعال توسط غده تیرویید جذب می‌شود تا در ساخت هورمون‌ها به کار آید. اگر ید 131 که ذرات بتا آزاد می‌کند، توسط تیرویید جذب شود، می‌تواند به دی.ان.ای آسیب بزند و باعث سرطان تیرویید شود.

اثر رادیواکتیو در نگهداری مواد غذایی
براي تعيين و ارزيابي دوز تشعشعي جذب شده از شيوه دوزي‌متري استفاده مي‌شود. در اين شيوه نوارهايي از جنس مواد پليمري در قسمت‌هاي مختلف بسته قرارداده مي‌شود. اين مواد پليمري تحت تأثير تابش اشعه تجزيه شده از خود تركيبات غيراشباعي آزاد مي‌كند كه اين تركيبات غيراشباع جاذب اشعه ماوراء بنفش هستند. بنابراين با قراردادن بسته‌هايي به عنوان شاهد و قراردادن اين شناساگرها در قسمت‌هاي مختلف بسته مي‌توان مقدار دوز تشعشعي جذب شده را در قسمت مختلف بسته تعيين نمود و طبيعتاً ميانگين آن را به عنوان معيار سنجش عمليات محاسبه نمود.

با توجه به اين توضيح مقدار اشعه UV جذب شده معياري از ميزان تركيبات غيراشباع توليد شده كه در اسپكتروفتومتري UV در طول موج مشخصي قابل بررسي است. از سوي ديگر ميزان تركيبات غيراشباع مشخص كننده مقدار اشعه جذب شده در بخش‌هاي مختلف بسته توسط شناساگردها خواهد بود.

فهرست مطالب
مقدمه
اثر رادیواکتیو در نگهداری مواد غذایی
تغييرات حاصل از راديواكتيو شدن محصول
تغييرات ناشي از تشعشع
اثر تشعشع بر روي سلول‌هاي ميكروبي
مهم‌ترين عوامل مؤثر بر مقاومت ميكروارگانيزم‌ها
تأثير تشعشع روي ماده غذايي
مقادير دوز تشعشعي مورد نياز براي اهداف گوناگون در صنعت غذا
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 14

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط