مقاله درباره بهداشت ایمنی و محیط زیست

این تحقیق در مورد بهداشت ایمنی و محیط زیست می باشد و به طور کامل به بررسی این موضوع می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های محیط زیست، جغرافیا و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
HSE متشکل از سه واژه ( بهداشت ) Health، ( ایمنی ) Safety ، ( محیط زیست ) Environment می باشد که ابزاری مدیریتی برای کنترل و بهبود عملکرد بهداشت ، ایمنی و محیط زیست در همه برنامه های توسعه و پروژه های صنعتی یا تشکیلات سازمانی بوده است. که موجب به حداقل رساندن اثرات نامطلوب صنعت بر محیط و افزایش اثرات مطلوب آن از طریق تأمین ایمنی همه جانبه کلیه کارکنان و همکاران سازمان ، تجهیزات و تأسیسات و به صفر رساندن حوادث و آسیب های ناشی از کار از طریق کنترل یا حذف شرایط ناایمن و ارتقاء سطح سلامت افراد از طریق اعمال راهکارهای کنترلی مدیریتی ، مهندسی و اجرایی در کلیه سطوح سازمان و همچنین صیانت از محیط زیست به عنوان سرمایه بشریت می گردد.

رعایت استاندارد و مقررات ایمنی، بهداشت و محیط زیست، یکی از مهمترین مسائلی است که هر فرد در هر سطحی در محیط کار و زندگی باید بدان توجه نماید و غفلت از آن بعضاً صدمات و ضایعات جبران ناپذیری را موجب خواهد شد و چه ‌بسا زندگی فرد و حتی همکاران او را به خطر می اندازد و آسیب های فراوانی را نیز به محیط زیست وارد می سازد که خود جای تأمل بسیار است. نکته‌ای که هیچگاه نباید مورد غفلت قرار گیرد اینست که خطر همواره در کمین ماست.

بنابراین همواره باید به فکر کاهش آسیب‌های ناشی از خطرات احتمالی باشیم. این سخن بدین معناست که حتی اگر ما تمام احتیاطات لازم را بکار ببندیم بازهم ممکن است از ناحیه مسائلی که دور از ذهن ماست یا بخاطر اشتباه و سهل‌انگاری دیگران با خطراتی مواجه شویم. حال اگر می خواهیم خود و دیگران را از گزند این خطرات در امان نگه داریم یا آثار آنها را به حداقل کاهش دهیم باید تمهیداتی را فراهم نماییم.

پیشرفت صنعتی و ورود ماشین آلات به عرصه زندگی و پررنگ تر شدن نقش تجهیزات و دستگاهها در فرآیندهای کاری و افزایش تعامل انسانها با اجزای محیط های صنعتی و سازمان ها ، مخاطرات جدیدی را در رابطه با موضوعات سلامت ، ایمنی و بهداشت پیش روی بشر قرار داده است. بطوریکه تنها رعایت قوانین قدیمی موجود برای رهایی از این چالش ها کافی بنظر نمی رسد ، لذا برای نجات و اعتلای سازمانها و صنایع ، نیروی انسانی ، بقای محیط زیست و جلوگیری از خسارت وارده به تجهیزات و تأسیسات ، مدیریت یکپارچه HSE برای خاتمه دادن به تمامی دغدغه های موجود پا به عرصه نهاد.

HSE چيست؟
HSE حرف اول كلمات Health ( بهداشت ) ، Safety ( ايمني ) و Environment ( محيط زيست ) است كه متولي و عهده دار كليه مسائل مربوط به بهداشت كار ، صنعتي و محيط ، ايمني و آتش نشاني و محيط زيست مي باشد . فلسفه HSE در صنعت نفت، درراستاي توسعه پايدار و کرامت انسان از طريق نگاهي سيستماتيک و مرتبط با عوامل مختلف بهداشت، ايمني و محيط زيست صنعت نفت در زندگي انسان رشد و توسعه همه جانبه کشور اهميت ويژه اي را ايفا مي کند.

اين فلسفه و نگرش، استراتژي به حداقل رساندن اثرات نا مطلوب صنعت بر محيط و افزايش اثرات مطلوب آنها با تأمين ايمني همه جانبه کليه کارکنان و همکاران سازمان، تجهيزات و تاسيسات، به صفر رساندن حوادث و آسيبها از طريق حذف شرايط نا ايمن و ارتقاء سلامت افراد، ايمني و محيط زيست در کليه سطوح سازمان و حفاظت از محيط زيست به عنوان سرمايه بشريت را دنبال مي کند. مقوله هاي بهداشت، ايمني و محيط زيست بطور جداگانه در طي سالهاي متمادي در صنعت نفت مطرح بوده است، اما نگاه امروز نگاهي نو، سيستماتيک و همه جانبه تحت يک مديريت واحد ميباشد.

بهداشت (H): درپروژه‌های مختلف که شامل بهداشت عمومی (فردی) بهداشت محیط و بهداشت حرفه‌ای می‌شود حائز اهمیت می‌باشد. بهداشت فردی به سلامت مجموعه افراد مربوط می‌شود، بهداشت محیط پیرامون پروژه را در بر می‌گیرد و بهداشت حرفه‌ای شامل یک سری آنالیزهای شغلی می‌شود.

ایمنی (S): درهر پروژه یک سری مخاطرات ایمنی وجود دارد که در صورت عدم رفع آن مغایرتها ممکن است منجر به حوادثی شود. در زمینه ایمنی در پروژه‌ها، مسائل گسترده‌ای مطرح می‌شود که خود شامل چند دسته است. دسته اول مربوط به ایمنی در عملیات می‌باشد که خود شامل حفاری، کار در ارتفاع، جوشکاری و برشکاری، ایمنی ماشین آلات و… می‌باشد. دسته دوم مربوط به ایمنی در پروژه‌ها است که شامل ایمنی انبار، مدیریت حریق، محصورسازی، علائم هشداردهنده و … می‌باشد. و دسته سوم شامل ایمنی اشخاص در پروژه‌ها می‌باشدکه شامل استفاده از تجهیزات حفاظت فردی است.

محیط زیست (E): محیط زیست در پروژه‌های مختلف عمرانی شامل موارد هوا، خاک، آب می‌باشد که بسته به نوع منبع آلایندگی نوع آلاینده متفاوت می‌باشد. در پروژه‌های عمرانی آلودگی‌های منتشره بیشتر شامل آلودگی خاک از طریق انتشار مواد نفتی مثل گازوئیل که جهت سوخت ماشین آلات بکار می رود می‌باشد، که از منبع نگهدارنده نشت می‌کند و یا آلودگی هوا از طریق انتشار گازهای هیدروکربن نسوخته از اگزوز ماشین آلات می‌باشد که نیاز به تعمیر و نگهداری می‌باشد. در ضمن با توجه به پیشرفت تکنولوژی درحفاری‌های عمرانی و فعالیت‌های مختلف از تجهیزات پیشرفته استفاده می‌شود که باعث آلودگی صوتی در مناطق شهری می‌شود.

فهرست مطالب
مقدمه
HSE چيست؟
فعاليت هاي بهداشت محيط
فعاليت هاي بهداشت حرفه اي
فعاليتهاي ايمني و آتش نشاني
فعاليتهاي محيط زيست
فعاليت ها در زمينه آموزش
فلسفه HSE در صنعت نفت
بهداشت (Health)
مزایای نظارت بهداشتی
ایمنی : ( Safety)
محیط زیست :(Environment)
آلودگی هوا و خطرات احتمالی بر سلامت:
ذرات هوای آلوده خاص
خطرات احتمالی بهداشتی ناشی از دفع نامناسب فضولات انسانی
آلودگی آب شیرین
سیستم مدیریت HSE
مزایای پیاده سازی سیستم مدیریت HSE
بخش آموزش
بخش پدافند غیر عامل
ارتباط با ایزو
مزایای استقرار سیستم HSE در سازمان
سازمان‌های مرتبط با HSE
مزایای استقرار سیستم HSE در سازمان
مزایای رعایت اصول ایمنی و بهداشت حرفه‌ای برای کارگر
مزایای رعایت اصول ایمنی و بهداشت حرفه‌ای برای کارفرما
مدیریت تغییریکی ازمهمترین عناصرسیستم مدیریت HSE
تغییر
روش اجرایی مدیریت تغییر
مراحل فرایند مدیریت تغییر
درخواست آغازگر
بازبینی اولیه
ارزیابی دقیقتر
طوفان فکری
تایید رسمی
به روز رسانی اطلاعات
اعلان
اجرا
پیگیری
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 55

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط