مقاله درباره بتن های پیش ساخته

این تحقیق با موضوع بتن های پیش ساخته بوده و به طور کامل به بیان مفهوم ، تاریخچه ، انواع ، مزایا و معایب این بتن ها می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های عمران – ساختمان و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

چکیده
مفهوم اساسی بتــــن پیش ساخته اولین بار در ایالات متحده در سال 1886 مورد توجه قرار گرفت، سپس در سال1930 یک مهندس فرانسوی نشان داد که اگر فولاد با مقاومــت بالا برای پیش تنیده کردن بتن استفاده شود بتن پیش ساخته موفق خواهد بود. این حرکت باعث شد بتن افت تنشی حدود2000کیلوگرم بر سانتیمتر مربع که در اثر انقباض بـتن حاصل میشود را تحمل کند.

اولین تجربه ی بتن پیش ساخته در ایران به حدود 50 سال پیش بر میگردد.

ساختمانهای پیش ساخته به دو دسته ی کلی تقسیم میشوند:
1- ساختمانهای پیش ساخته ی بتنی
2- ساختمانهای چوبی پیش ساخته

ساختمانهای بتنی پیش ساخته به دو دسته تقسیم میشوند:
1- یک دسته فقط آنهایی که سـتون وتیر در کارخانه درست شده و به محل کار انتــقال پیدا کرده و دیوارهای جدا کننده در محل کار ساخته می شوند برای دیوارهای جدا کننده ی این نوع ساختمان معمولا از دیوارهای گچی یا آجرهای سبـــک و توخالی استــفاده میشود و سقفها ممکن است پــیش ساخته یا بتنی باشند.

2- و دسته ی دوم ساختمانهایی هستند تمامی قطعات آن در کارخانه ساخته میشود.

سازه های بتنی نیز به دو دسته ی کلی تقسیم میشوند:
1- مسلح نظیر تیر و ستون پیش ساخته
2- غیر مسلح نظیر جداول خیابانها

در اوایل صنعت بتن پیش ساخته به دلیل وجود نداشتن یک استاندارد ثابت بتن پیش ساخته به صورت مختلف و اشکال هندسی متفاوتی ساخته میشد و به صورت تجربی شکل های پیش ساخته ها استاندارد شدند مثلا برای پلها تیرهای تی شکل و قوطی شکل مناسبترین تولیدات بودند.

برخی از قطعات کف و سقف که در گذشته استفاده میشدند عبارت بودند از : تی های مضاعف ، تی ها ی تک ، ناودانیها ، دال های تخت تو پر وانواع دیگری از این شکلها میباشد . بعد از چندین سال ثابت که تی های مضاعف برای دهانه های 10 تا 20 متر بسیار اقتصادی هستند و در تمام فعالــیتهای صنعتی به صورت استانــــدارد در آمدند . تی های مضاعف با عرض 240 سانتی متر رواج دارند اما با عرضهای 270،300،360 نیز ساخته میشوند ارتفاع این مقاطع 30تا100سانتی متر تغییر میـــکند رایج ترین تی هاعرض 240 وارتفاع 60 سانتی متر میباشد.

در ابتدا دال های تو خالی به ضخامتها ی 10،15،20 ساخته میـشوند اما امروزه معمولا به ضخامت 20 سانتی متر و گاهی به ضخامت 25و30 سانتی متر ساخته میشوند دالها اکثرا با نام ماشین تولید شونده ی آنها شناخته میشوند از جمله میتوان دال های اسپن کریت به عرض 100 سانتیمتر و فلکثیکر به عرض 20 سانتی متر و غیره را نام برد . این دالها در عرض با هم متفاوت هستند

مقدمه
اولین سازه بتن پیش تنیده دنیا در حدود سال 1930 توسط فریسینه طرح و اجرا شد.گرچه قبل از فریسینه ایده پیش تنیده کردن بتن برای افزایش مقاومت آن وجود داشت،ولی به علت مشکلات فنی و اجرایی امکان ساخت و استفاده اقتصادی از این نوع سازه نبود.

در بیشتر کشورهای اروپایی و حتی آمریکا قبل از سال 1950 سازه بتن پیش تنیده مهمی طرح و ساخته نشده بود.در حقیقت بعد از این سال بود که استفاده روز افزون از سازه های بتن پیش تنیده در دنیا آغاز شد.به این ترتیب سال 1950 را میتوان  سال تولد بتن پیش تنیده دانست.

سازه های بتن پیش تنیده از بسیاری از جهات بهتر از سازه های بتن آرمه و سازه های فولادی عمل کرده و اقتصادی تر می باشد.همین امر موجب توسعه سریع این نوع سازه ها گردیده است.بطوریکه امروزه کمتر نقطه ای از دنیا وجود دارد که در آنجا سازه پیش تنیده ای ساخته نشده باشد.

بعضی از انواع سازه ها که قبلاً از فولاد ساخته می شد،نظیر مخازن نفت و گاز،پل های بزرگ،عضوهای کششی،امروزه از بتن پیش تنیده ساخته می شود.زیرا به لحاظ مقاومت بیشتر و بهتر در مقابل آتش سوزی،انفجار،ضربه و از نظر اقتصادی و همچنین از نظر تغییر شکل کمتر،سازه های پیش تنیده بر سازه های فولادی رجحان دارد.

با اینکه حدود 15 تا 20 سال است که از بتن پیش تنیده برای ساخت انواع پلهای بزرگ،منابع آب و بعضی دیگر از سازه ها در ایران استفاده می شود،لیکن تا کنون منبع عمده ای به زبان فارسی جهت طرح و ساخت این نوع سازه ها نگاشته نشده است.

فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
اصول بتن پیش تنیده
تعریف
تاریخچه
روشهای وارد کردن نیروی پیش تنیدگی
روش شیمیائی
روش الکتریکی – حرارتی
روش های تنیدگی
بتن پیش کشیده (Pretentioned)
مزایای سازه ای پیش تنیدگی
مزایای اقتصادی پیش تنیدگی
مزایای معماری پیش تنیدگی
بتن پس کشیده
انواع سیستم های پس کشیدگی
مقایسه سیستم های غیرچسبنده و چسبنده
مقایسه بتن پیش تنیده با بتن آرمه
فوائد بتن پیش تنیده
مقاومت به خستگی (Fatigue)
اثر درجه حرارتهای بالا
اثر درجه حرارتهای پائین
انواع سیمان مصرفی در بتن پیش تنیده
مواد اضافی در بتن (Admixtures)
مواد اضافی کاهش دهنده آب یا روان کننده
مواد محبوس کننده هوا
مواد منبسط کننده
مواد زودگیر کننده بتن
نگهداری از بتن
مقاومت فشاری بتن
مقاومت کششی بتن
انقباض
اثر درجه حرارتهای بالا
اثر درجه حرارت های پائین
قابلیت دوام بتن
بتن سبک
وسائل پیش تنیدگی
تفاوت بتن پیش کشیده و بتن پس کشیده از نظر ساخت
گیره پس کشیدگی نوع Scd
سیستم پس کشیدگی استرانگ هولد
تکیه گاهها و بستر مخصوص کارهای پیش تنیدگی
بستر کلافی
کاربرد سقف های پیش تنیده پس کشیده
مزایا و امتیازات سقف های پس کشیده


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 40

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط