مقاله درباره باغ های شیراز

در این تحقیق به معرفی باغ های شهر شیراز پرداخته و شاخصه های معماری آن ها را به همراه عکس های زیبا ، مورد بررسی قرار می دهد.این تحقیق به دانشجویان رشته های گردشگری ، جهانگردی ، جغرافیا ، معماری ، هنر و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
وصف باغ های تاریخی و با صفای شیراز را همه ی ما شنیده ایم؛ باغ هایی که در طول تاریخ زندگیشان شاهد وقایای مختلفی بوده اند و امروز در و دیوار این باغ ها با عمارت هایشان، دنیایی از ناگفته ها را در خود حفظ کرده اند. گرداشگران داخلی و خارجی از راه های دور و نزدیک برای بازدید این باغ ها به شهر شیراز می آیند.

در شیراز بالغ بر پنجاه باغ تاریخی وجود داشته که امروز تعدادی از آن ها مخروبه و یا تغییر کاربری داده اند؛ اما برخی از باغ ها تا امروز به زندگی خود ادامه داده و هر روز بر شهرت و آوازه ی آن ها اضافه می شود.

باغ ارم
در شمال غربي شيراز و در انتهاي خيابان ارم و در تقاطع بلوار شرقي – غربي باغ ارم و بلوار شمالي – جنوبي جام جم و آسياب سه تايي، باغ ارم قرار گرفته است. اين باغ به مناسبت عمارت و باغ بزرگي كه در گذشته توسط شدادبن عاد پادشاه عربستان به رقابت با بهشت ساخته شده و ارم ناميده شده بود، به باغ ارم مشهور گرديده است.

تاريخ ساخت اين باغ را به دروه سلجوقيان نسبت داده اند چرا كه در آن زمان، باغ تخت و چند باغ ديگر توسط اتابك قراجه حكمران فارس – كه از سوي سنجر شاه سلجوقي به حكومت فارس منصوب شده بود، احداث شد و احتمال ايجاد اين باغ به درخواست وي و در آن زمان، زياد است. همچنين احتمال مي رود كه اين باغ در زمان كريم خان زند مرمت شده باشد.

در اواخر سلسله زنديه، بيش ا ز75 سال اين باغ در تصاحب سران ايل قشقايي بود، بناي اوليه عمارت باغ ارم توسط جاني خان قشقايي اولين ايلخان قشقايي و پسرش محمدقلي خان و در زمان فتحعليشاه قاجار احداث شده است. معماري بنا نيز توسط شخصي به نام حاج محمد حسن كه از معماران معروف بود، صورت گرفته است.

در زمان ناصرالدين شاه قاجار، ميرزا حسن علي خان نصيرالملك، آن باغ را از خاندان قشقايي خريد و ساختمان كنوني را به جاي عمارت قبلي ساخت، اما تزئينات ناتمام باغ پس از فوت حسنعلي خان در سال 1311 توسط ابوالقاسم خان نصيرالملك پايان يافت.

باغ ارم پس از فوت ابوالقاسم خان نصيرالملك به پسرش عبدالله قوامي رسيد و بعد از مدتي دوباره يكي از خوانين ايل قشقايي به نام محمد ناصر خان آن را خريد.

عمارت اصلي باغ ارم طبق معماري دوره صفويه تا قاجاريه بنا شده است. اين ساختمان داراي سه طبقه است كه طبقه زيرين داراي حوض خانه اي براي استراحت در روزهاي گرم تابستان است كه در آن آب نماي زيبايي است و طاق آن با كاشي هاي هفت رنگ مزين شده است. جوي آبي نيز از وسط آن مي گذرد و سپس به آب نماي بزرگ جلوي عمارت مي ريزد.

فهرست مطالب
مقدمه
باغ ارم
باغ عفیف آباد
نارنجستان قوام
هلالي هاي بالاي عمارت اصلي
باغ خلیلی شیراز
باغ نظر
باغ دلگشا
باغ جهان نما
باغ تخت
باغ و پارک سعدی شیراز
کاخ ساسانيان فيروزآباد
باغ نشاط لار
باغ خفرويه لامرد
كاخ ساسانی آباده


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 24

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط