مقاله درباره اعتیاد و رابطه آن با نسل جوان

این تحقیق در مورد اعتیاد و رابطه آن با نسل جوان بوده و علل و عوامل گرایش جوانان به سوی مواد مخدر را مورد بررسی قرار داده و راهکارهایی جهت پیشگیری از این مسأله بیان می نماید. این تحقیق به دانشجویان رشته های علوم اجتماعی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
حدود نيم قرن است كه معضل مواد مخدر در سطح جهان به صورت مشكل اجتماعي فراگيري درآمده و هر روز بر اشاعه آن، به خصوص در جهت جوان گزيني اعتياد به جاي پيرگزيني و گسترش مواد مخدر مصنوعي، افزوده مي شود. افزايش روز افزون شمار معتادان مسئله اعتياد را در كشور به يك بحران ملي تبديل نموده است. آن چه در اين ميان توجه برانگيز و بسيار تكان دهنده جلوه ميكند پايين آمدن ميانگين سن اعتياد و افزايش گرايش نوجوانان و جوانان به مواد اعتيادآور است. اين امر آينده جامعه ما را را با خطر جدي مواجه مي سازد و از اين رو مستلزم توجه دقيق است.

به گفته دبیر گل ستاد مبارزه با مواد مخدر ميانگين سن معتادين درتهران 22 سال می باشد

امروزه مسئله اعتیاد پا را از مرزهای بهداشت و درمان فراتر نهاده و به یک بحران اجتماعی و پدیده شوم و خانمان‌سوز تبدیل شده است. سوءمصرف موادمخدر یکی از بحث‌انگیزترین مسائلی است که در حوزه روانشناسی و جامعه‌شناسی نظر متخصصان را به‌خود جلب نموده است. به‌طوری‌که به یقین می‌توان گفت امروزه استفاده روزافزون از مواداعتیادآور یکی از معضلات بزرگ و پیچیده جوامع انسانی شده است.

این پیچیدگی از آنجا ناشی می‌شود که اعتیاد به موادمخدر یک معضل زیستی، روانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است و نمی‌توان اعتیاد به موادمخدر را فقط از یک دیدگاه مورد توجه قرار داد، چرا که در این صورت همان‌طور که تجربه نشان داده است، موفقیت چندانی حاصل نخواهد شد. به‌عبارت دیگر، اعتیاد به‌موادمخدر به‌عنوان یکی از چالش‌های بزرگ در جوامع بشری، دارای ابعاد و زوایای پیدا و پنهان بسیاری است. به همین دلیل این مسئله از جنبه‌های مختلفی قابل تأمل و بررسی است که هم عوامل به‌وجود آورنده زیادی و هم پیامدهای منفی زیادی در پی دارد.

در این مورد گزارش سالیانه کمیته بین‌الملل کنترل موادمخدر بیانگر افزایش روزافزون قاچاق و مصرف نابه‌جای موادمخدر و مواد روانگردان است. در این زمینه دفتر پیشگیری از سوءمصرف مواد SOAP در سال ۱۹۹۰ طی مطالعات گسترده برآورد نمود که: ۴۹ درصد قتل‌ها، ۸۲ درصد تجاوزها، ۶۲ درصد دعواها و درگیری‌ها، ۶۹ درصد درگیری منجر به قتل، ۵۰ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سوانح رانندگی، ۲۷ درصد خودکشی‌ها، ۳۸ درصد کودک‌آزاری‌ها و… با مصرف الکل و موادمخدر در ارتباط بوده است. متأسفانه، آمارهای موجود و مقایسه آن در کشورهای مختلف، وضعیت وحشتناک‌تری را در کشور ما نشان می‌دهد.

در کشور ما مصرف موادمخدر علاوه بر جرائم رایج در سایر کشورها منجر به موارد دیگری چون سرقت، طلاق، انحرافات جنسی و اخلاقی و… هم می‌شود؛ به‌طوری‌که بیش از نیمی از زندانیان کشور ما به‌نحوی با پدیده اعتیاد در ارتباط هستند.

در هر جامعه ای نیروی فعال و جوان بعنوان یكی از ذخایر و سرمایه های آن جامعه محسوب و مطرح میباشد و در عمل نیز چرخهء فعالیت های مختلف پیكره اجتماع بطور مستقیم و غیر مستقیم متكی به نیروهای فوق است كه متاسفانه قشر وسیعی از جوانان و نوجوانان ما اكنون گرفتار اختاپوس اعتیاد شده اند كه آنان را در كام خویش فرو می برد و توان حركت و فكر را از آنان می گیرد و هستی را از آنها ساقط میكند .

حال سوال اینجاست كه چرا جوانان و نوجوانان ما به اعتیاد گرایش پیدا كرده اند و میل به مصرف این ماده ء خانمانسوز را دارند؟

فهرست مطالب
مقدمه
عوامل اعتیاد جوانان به موادمخدر
الف. عوامل مخاطره‌آمیز فردی
۱. عوامل ارثی (ژنتیک)
۲. عوامل فردی و روان‌شناختی
۳. عوامل صفات شخصیتی
۴. عوامل مرتبط با نوع نگرش افراد به مواد
۵. عوامل مرتبط با موقعیت‌های نامساعد
۶. عوامل مرتبط با اختلالات روانی
ب. عوامل مخاطره‌آمیز محیطی
۱. عوامل خانوادگی
۲. ارتباط با دوستان (رفقا)
۳. مدرسه
۴. محل سکونت فرد
ج. عوامل مخاطره‌آمیز اجتماعی
۱. ریسک عوامل اجتماعی
۲. ریسک عوامل رفتاری
۳. ریسک عوامل اقتصادی
۴. عوامل سیاسی
۵. عوامل فرهنگی و جمعیت شناختی
نتيجه گيري
فهرست منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 16

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط