مقاله در مورد نقش فرهنگ در ارتقاء خانواده

این تحقیق در مورد نقش فرهنگ در ارتقاء خانواده می باشد و تلاش شده است این موضوع را به طور صحیح و علمی مورد بررسی و مطالعه قرار دهد.

مقدمه
نخستین محیطی که کودک در آن پرورش می یابد و در رفتار بعدی فرد فوق العاده موثر است، خانواده است. آنچنان که حتی عده ای از جرم شناسان آن را عامل سلامت یا بیماری آینده فرد ذکر کرده اند و مخصوصا ظهور آثار آن را در دوره جوانی فوق العاده دانسته اند.

جامعه شناسان رابطه ای بین جنایات و حیات خانوادگی یافته اند به طور ی که میزان جنایات را در خانواده از هم گسسته بسیار زیاد می دانند. رویدادهای خانوادگی در سرنوشت افراد موثرند، روابط ناخوشایند والدین، فوت و طلاق، جدایی و متارکه، مشکلات بسیاری برای افراد می آفرینند. بررسی جامعه شناسان نشان داده است که افزایش جنایات با مشکلات خانواده ، نسبت مستقیم دارد و این امر در جوامع صنعتی ودر توسعه های شهرنشینی بیشتر نمایان است زیرا در جوامع متراکم و پرجمعیت، کنترل ها ضعیف شده و به سبب تعارض فرهنگی، و رسوم اخلاقی گوناگون و ایدئولوژیهای متفاوت موجب می گردد که دوستی های متقابل کاهش یابد و امکان آشنایی های عمیق از بین رفته و روابط صوری شود. مطالعات انجام یافته دانشمندان و متخصصان علوم اجتماعی و انسانی و دستورات و راهنمایی هایی که پیامبران الهی برای هدایت و رشد و کمال و تربیت انسانها از منبع وحی ابلاغ کرده اند بر نقش نهاد خانواده به عنوان اصلی ترین کانون پرورش و تربیت تاکید شده است.

نقش منفی فرهنگ بیگانه در خانواده
القاء فرهنگ بیگانه که متناسب با الگوهای ملی و مذهبی ما نیست، آسیب‌های اجتماعی فراوانی برای خانواده‌ها ایجاد می‌کند. بطوری که از نگاه فرهنگ غربی، جنبش فمنیسم (آزادی خواهی و عدالت‌خواهی زنان) در غرب به عنوان یک اصل پذیرفته شده می‌باشد. تفکر ابتذال که از فرهنگ بیگانه وارد فرهنگ ما گردیده عملاً زمینه‌ساز انحرافات و آسیب‌های اجتماعی بوده که مهمترین ایزار آن رسانه‌ها و بخصوص ماهواره‌ها می‌باشد. در نتیجه فرهنگ هر جامعه باید ترویج خواسته ها و نیازهای مردم همان جامعه باشد که در غیر اینصورت با مغایرت‌های فرهنگ مواجه خواهد شد که اثرات سوء تربیتی برای خانواده‌ها به همراه خواهد داشت.

خانواده و رفتارهای اجتماعی
کلیه کنش‌ها و واکنش‌ها تشکیل دهنده رفتار اجتماعی فرد در خانواده می‌باشد. بطوری که رعایت ارزش‌ها، هنجارها و جنبه‌های اعتقادی قطعاً تأثیرگذار در رفتار، کردار، نگرش و طرز تفکر کودکان در خانواده خواهد بود. لذا تفاهم والدین و صمیمیت آنان امکان تحکیم جنبه های اعتقادی فرزندان و عدم آسیب‌پذیری آن‌ها در جامعه را تضمین می‌کند و هرگونه نابسامانی و اختلال شخصیت به‌علت مشکلات و نابسامانی در تعامل اعضای خانواده می‌باشد.

از طریق فرهنگ سازمانی خانواده می‌توان رفتارهای اجتماعی فرزندان را کنترل، پیش‌بینی، اصلاح و یا تغییر داد. جان واتسون دانشمند آمریکایی معتقد است که رفتار اجتماعی کودکان در دست محیط خانواده می‌باشد که می‌توان او را کشیش یا دزد بار آورد.

فهرست مطالب
مقدمه
نقش منفی فرهنگ بیگانه در خانواده
خانواده و رفتارهای اجتماعی
نقش خانواده در رفتار فرزندان
تأثیرپذیری در بدو تولد
عوامل مهم تأثیرپذیری
تأثیر فرهنگ خانواده در جامعه
تأثیرات منفی
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 12

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط