مقاله در مورد مادران شاغل

این تحقیق در مورد مادران شاغل می باشد و شرایط شغلی و زندگی مادران شاغل را مورد بررسی قرار داده و راهکارهایی جهت بهتر نمودن شرایط بیان می نماید. این تحقیق به دانشجویان رشته های علوم تربیتی ، علوم اجتماعی ، آموزش ابتدایی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
در حال حاضر بسياري از زنان در جوامع، شاغل هستند و شغل خود را به دليل كسب درآمد، ارتباط با تخصص و رشته تحصيلي و يا صرفا لذت بردن ا زكار و به روز بودن در محيط هاي اجتماعي انتخاب كرده اند.

بررسي ها نشان مي دهد درصد قابل ملاحظه اي از زنان شاغل بنا به دلايل مختلف مجبورند چند ماه پس از تولد نوزادشان به محل كار خود بازگردند.

مادران شاغل مسئوليت سنگين تري دارند زيرا بايد هم در داخل و هم خارج از منزل وظايف خود را به بهترين نحو انجام دهند.

از طرفی مادر وسيعترين دنياي رواني و اجتماعي کودک است و از نظر کودک همچون کسي است که از تمام نقاط اين جهان اطلاع دارد .

پژوهشگران معتقدند که اشتغال مادر موجب اختلال در تکوين شکل گيري دلبستگي کودک نسبت به مادر مي شود چرا اينکه مراقبت کودک از حالت انفرادي به حالت گروهي در مي آيد و نتيجتاً دلبستگي کودک نسبت به مادر از حالت طبيعي خارج مي گردد .

مسلم است که مادران شاغل همانند مادران غيرشاغل نمي توانند به طور تمام و کمال به کودکان خود رسيدگي کنند چون مادر چندين ساعت از روز را خواه ناخواه جداي از فرزند بسر مي برد و وقتي که بعد از سپري شدن اين ساعات به فرزند مي رسد خستگي ناشي از دنياي ماشيني امروز و خستگي فکر و ذهني به مادر اجازه نمي دهد که در آن ساعات باقي مانده روز به کودک رسيدگي کافي و لازم را نمايد چون از طرف ديگر مسئوليت خانه و خانه داري نيز به دوش او مي باشد .

هر چند که امروزه با توجه به افزايش فزاينده مادران شاغل و به منظور جلوگيري از اثرات جبران ناپذير رشد و نمو کودک ، افزايش مرخصي زايمان ، ايجاد مهدکودک در محيط کار بر طبق استاندارد جهاني و زدودن مشکلات اقتصادي در ابعاد مختلف از وظايف حساس دولت به شمار مي رود .

كارشناسان معتقدند بهتر است كودكان در ۲ سال اول زندگي به دليل شكل گيري شخصيت و ايجاد حس اعتماد در کودکان به تنهايي و به دور از مكان هاي شلوغ نگهداري شوند.

براي اين منظور نگهداري كودك از سوي مادر بزرگ يا يكي كمتر از اعضاي نزديك خانواده (در صورتي كه اختلاف سليقه اساسي در زمينه تربيت كودك با مادر وجود نداشته باشد) بهتر است کودکان را به مهد کودک برد .

در حال حاضر بسياري از زنان در جوامع، شاغل هستند و شغل خود را به دليل كسب درآمد، ارتباط با تخصص و رشته تحصيلي و يا صرفا لذت بردن ا زكار و به روز بودن در محيط هاي اجتماعي انتخاب كرده اند.

بررسي ها نشان مي دهد درصد قابل ملاحظه اي از زنان شاغل بنا به دلايل مختلف مجبورند چند ماه پس از تولد نوزادشان به محل كار خود بازگردند.
مادران شاغل مسئوليت سنگين تري دارند زيرا بايد هم در داخل و هم خارج از منزل وظايف خود را به بهترين نحو انجام دهند.
حال اگر در اين ميان نكات لازم براي تعادل ميان اين دو را رعايت نكنند به مرور دچار فرسايش روحي و جسمي شده خود و فرزندانشان را با مشكلاتي روبرو مي سازند.

از اين رو اين مادران بايد با مواردي آشنا شوند تا در صورت شاغل بودن به تعادل ميان محيط خانه و كار منجر شود.

بديهي است كه زنان داراي نقش سازنده در عرصه هاي مختلف زندگي هستند و البته مسئوليت زناني كه علاوه بر وظايف خانه داري، مشاغل اجتماعي نيز مي باشند بيشتر است. علاوه بر اين مهمترين وظيفه يك مادر شاغل، همسرداري و تربيت فرزنداني سالم و صالح است. كودكان سرمايه هاي فرداي جامعه هستند و حساس ترين و آسيب پذيرترين گروه اجتماع را تشكيل مي دهند از اين رو حضور مادر كنار فرزند بخصوص در ما ه هاي نخست تولد، هم از لحاظ تامين نيازهاي عاطفي و جسماني و هم ايجاد احساس اعتماد و امنيت در كودك، لازم و ضروري مي باشد.

اگر شما به واسطه كار و يا برحسب ضرورت، كودك خود را به مربي يا مهد سپرده ايد در صورتي كه كودك شما از نظر سني در شرايط مناسبي باشد و در انتخاب مهد و يا مربي نهايت دقت را كرده باشيد هيچ دليلي ندارد فكر كنيد به او آسيب رسانده ايد. مهمترين مسئله اي كه در اين ميان وجود دارد اين است كه كودك در خارج از منزل با برخي عوامل بيماري زا مواجه مي شود و ممكن است احتمال سرماخوردگي و برخي بيماري هاي جسمي و فصلي در او افزايش يابد اما اين كودكان غالبا از نظر رواني و احساسي رشد قابل قبولي دارند و معمولادچار مشكل خاصي نيستند مگر مشكلاتي كه ريشه در فضاي خانواده دارد كه بسياري از اين موارد نيز به دليل شاغل بودن مادر نيست.

شايد برايتان جالب باشد بدانيد ارتباط و صميميت ميان مادران شاغل و كودكان به هيچ وجه ضعيف تر از اين ارتباط در مادران خانه دار نيست. در ضمن كودكاني كه مادران شاغل دارند به دلايل گوناگون وابستگي كمتري دارند و احساس مسئوليت بيشتري نيز مي كنند. آنها به دليل اينكه بيشتر در محيط هاي اجتماعي و خارج از منزل هستند در صورتي كه تحت تربيت و آموزش صحيح قرار گيرند ارتباط اجتماعي خوبي برقرار مي كنند و ياد مي گيرند چگونه به ديگرن هم اعتماد كنند.

فهرست مطالب
مقدمه
زمان بازگشت به كار، پس از تولد فرزند
نگهداري از كودك
حتما زماني را به كودك خود اختصاص دهيد
كودك و مهد
كار مناسب تر
به اندازه كافي استراحت كنند
براي انجام كارهايتان برنامه ريزي كنيد
احساس گناه نكنيد
فرزندان مادران شاغل سالم ترند یا خانه دار؟
مادر شاغل
مراقبت بیشتر، سلامت بیشتر
فرزندان مادران شاغل، تغذیه ناسالم و تحرک بدنی کمی دارند
کار کردن مادر شاغل در خانه
زندگی آرام‌تر برای مادران شاغل
برنامه‌ریزی کنید
بیش از حد برای فرزندتان برنامه نچینید
کمال‌گرایی را کنار بگذارید
دست‌اندازهای صبحگاهی را هموار کنید
نه گفتن را یاد بگیرید
به اندازه کافی بخوابید
هشدار به مادران شاغل
چسبيدن بيش از حد به والدين
نافرماني و حرف نشنوي
مادران شاغل کودکان چاق تری دارند
بررسی اشتغال زتان و نظریه دانشمندان مختلف در خصوص آن
علل رشد اشتغال زنان
سه نوع تفكر و برداشت رايج در ارتباط با اشتغال زنان
منابع و مآخذ


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 40

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط