مقاله در مورد تعمیر تلویزیون رنگی

این تحقیق در مورد تعمیر تلویزیون رنگی می باشد و به طور بسیار کامل ، به تاریخچه و نحوه دقیق تعمیر بخش های مختلف تلویزیون های رنگی می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های برق (الکترونیک ، الکتروتکنیک) و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.

مقدمه
تلویزیون سامانه‌ای ارتباطی برای پخش و دریافت تصاویر متحرک و صداها از مسافتی دور است. همچنین دستگاه گیرنده در این سامانه، دستگاه تلویزیون نام دارد.
امروزه در ایران، به مجموعه فراهم کننده و پخش کننده برنامه‌های تلویزیونی، سیما گفته می‌شود.
واژه تلویزیون که از زبان فرانسوی به فارسی راه یافته خود واژه ای دورگه‌است که بخش نخست آن از واژه یونانی تله (دور) و بخش دوم آن از واژه لاتین ویزیو (دید) گرفته شده ‌است.

با اینکه در بیشتر زبان‌ها همین واژه تلویزیون (البته با تلفظ‌های بسیار گوناگون) به کار می‌رود برخی زبان‌ها واژه‌های خود را برای این مفهوم دارند. برای نمونه در زبان آلمانی برای تلویزیون همیشه واژه Fernsehen به کار برده می‌شود که معنی واژگانی آن «دوردید» است. یا در زبان ژرمنی نیدرساکسنی به تلویزیون Kiekschapp می‌گویند که معنی لغوی آن «نگرش» است.

تاریخچه
در اوایل دهه ی 1900 میلادی (1280ه- ش ) مهندسان در یافتند که می توان با استفاده از انواج رادیویی تصویر فرستاد .اما این کار تا سال 1926م (1305 ه- ش) عملی نشد و در این سال جان لاگی برد اولین بار در لندن تلویزیون را به عامه ی مردم معرفی کرد.

سیستم برد کاملا با لامپ تصویر الکترو نیکی و دوربین ها ی امروزی متفاوت بود . در سیستم او تصویر به کمک صفحه گردان عظیمی به طور مکانیکی، روییده می شد . این صفحه ی گردان سوراخ هایی برای عبور نور داشت . کیفیت اولین تصاویر او خیلی بد بود و فقط 30 خط داشت . تا این که در سال 1953 م ( 1322 ه- ش ) تلویزیون رنگی و در دو دهه ی اخیر تلویزیون های مسطح اختراع شدند.

منشاء تلویزیون امروزی می‌تواند در زمان گذشته با کشف خاصیت هدایت نوری ماده سلنیم توسط ویلوگبی اسمیت در سال ۱۸۷۳و اختراع دیسک اسکن توسط پاول نیپکوو در سال ۱۸۸۴ بررسی و ردیابی شود. همه سیستمهای عملی و کاربردی تلویزیون از این اصل بنیادی اسکن یک تصویر برای تولید سیگنالهای سری زمانی برای نمایش آن می‌باشند. این نمایش تصویری سپس به وسیله‌ای ارسال می‌شود که برخلاف عمل اسکن کردن عمل می‌کند. دستگاه آخری، تلویزیون (یا دستگاه تلویزیون) است که با توجه به توانائیهای چشم انسان تصویر یکسان ومناسبی تهیه و نمایش می‌دهد.

تکنیک‌های الکترومکانیکی پیش از جنگ جهانی دوم بطور قابل ملاحظه‌ای توسط چارلز فرانسیس جنکینز و جان لوگی بِرد توسعه و تکمیل شد. جان لوگی برد نخستین سیستم تلویزیونی با خروجی ساده (سیاه و سفید) را در روز ۲۶ ژانویه سال ۱۹۲۶ در آزمایشگاهی در لندن به جهان عرضه داشت. بعلاوه، بِرد اولین ارسال تلویزیون رنگی را در ۳ ژوئیه سال ۱۹۲۸ ارائه کرد.

تلویزیون کاملا الکترونیکی به اختراعات فیلو تیلور فرانسورد، ولادیمیر تسورایکین و دیگران برای تهیه و تولید سامانه توزیع انبوه و گسترده برنامه‌های تلویزیونی متکی است. فرانسورد به جهان اولین تلویزیون تماما الکترونیکی برای نمایش برای عموم را در مؤسسه فرانکلین، فیلادلفیا، پنسیلوانیا در ۲۵ ماه اوت سال ۱۹۳۴عرضه داشت.

تلوزیون به خاطر ارائه تصویر از رادیو جاذبه بیشتری دارد و بعد تازهای به آن ارائه می‌کند چشمها را به خود خیره می‌کند و به علاوه فهم پیام را آسانتر می‌کند چون تصویر وصدا اطلات عات کاملتری به مخاطب می‌دهد تلوزیون از جهت کنترل و تسلط بر افکار عمومی رسانه ای بسیار قو ی و موثر است در کشورها یپیشرفته امروزه رادیو به عنوان وسیله ارتباط بین الملل مورد استفاده قرار می‌گیرد

پخش منظم برنامه‌ها در ایالات متحده آمریکا انجام شد بریتانیای کبیر،آلمان فرانسه، اتحاد جماهیر شوروی قبل از جنگ جهانی دوم بود. اولین پخش تلویزیونی منظم با سطح مدرن که (۲۴۰ خط یا بیشتر) تعریف می‌شود، در انگلند در سال ۱۹۳۶ انجام شد، بزودی به «سیستم A» با ۴۰۵ خط ارتقا یافت. شبکه‌های پخش بزرگ و عظیم محلی در ایالات متحده آمریکا در سال ۱۹۴۶ شروع به کار کردند و تا اواسط دهه ۱۹۵۰ تلویزیون بخش عمومی و همگانی زندگی آمریکایی شد.

وقتی که پخش از طریق هوای آمریکای شمالی در اول هزینه‌های جانبی برای مشتریان (به عنوان مثال هزینه دسترسی و استفاده بیشتر و نگهداری تجهیزات و سخت‌افزار) نداشتو پخش کنندگان تلویزیونی فبلا هزینه‌های خود را از طریق درآمدهای پخش آگهی تامین می‌کردند، مشتریان تلویزیون ایالات متحده آمریکا بطور فزاینده‌ای برنامه‌های دلخواه خود را از طریق ثبت نام در سیستم تلویزیون کابلی یا فرستنده‌های ماهواره‌ای مستقیما به خانه خود بدست آوردند. در انگلستان در سمت دیگر، صاحبان هر تلویزیون باید هزینه مجوز تلویزیون را بطور سالیانه برای حمایت و پشتیبانی از بنگاه سخن‌پراگنی بریتانیا (BBC) باید پرداخت می‌کردند.

فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه
اجزای یک سیستم تلویزیون
تکنولوژی نمایشگر
واژه‌های مربوط به تلویزیون
باند فرستادن
معیار نسبت‌ها
عدم تطابق معیار نسبت
تجهیزات جانبی تلویزیون
نور و رنگ در تلویزیون
برخی از اصلاحات رایج در مباحث تلویزیون رنگی
مراحل کلی تعمیر یک تلویزیون رنگی
عیب یابی قسمت تغذیه
هريزنتال
راههای قطع تغذیه هریزنتال
مات شدن تصویر
عيب يابي طبقه افقي يا هريزنتال
وقتی که خط نورعمودی قابل رویت می شود
کم شدن عرض تصویر در سمت راست
ورتیکال
الف : رفع عیب خط نور
ب : ارتفاع تصویر کم است
ج : تصویر از بالا و پائین جمع شده است
د : پرش تصویر
ه : نور به صورت هاله ای قابل روئیت است
و : خط افقی روی تصویر
تیونر و If
1 – عیب یابی در هنگام تصویر برفکی
2 – عیب یابی در وضعیت : برنامه دریافت نمی شود
3 – فقط راستر داریم
4 – اعوجاج در تصویر داریم
اعوجاج در تصویر دیده می شود
تست قطعات در مدار
تست مقاومت ثابت
تست مقاومتهای متغیر
تست مقاومت نوری درمدار
تست مقاومت NTC در مدار
تست ترانزيستور در مدار
نقش ترانزيستور در مدارات الكترونيكي
تست ترانس های درایور
تست ديود زنر در مدار
تست سلف
از بین بردن لکه رنگی تلویزیون و مانیتور


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 61

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط