مقاله در مورد تشکیلات و روش های اداری

مقاله در مورد تشکیلات و روش های اداری

این تحقیق با موضوع تشکیلات و روش های اداری بوده و به بررسی ساختار اداری و تشکیلات آن می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های مدیریت و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
تشکیلات اداری مشخص می نماید که وظایف، چگونه تخصیص داده شوند، چه شخصی مسئول و به چه شخصی گزارش می دهد و ساز و کارهای هماهنگی رسمی و همچنین روشهای ارتباطی اداری (قواعد ارجاع) که باید رعایت شوند کدامند؟ از دیدگاه استاندارد ساختار سازمانی را به عنوان یکی از اجزاء سازمان می شناسیم که از عناصر پیچیدگی، رسمیت و تمرکز تشکیل شده است.

پیچیدگی، حدود تفکیک درون سازمان را نشان می دهد که اصطلاحا آن را به عنوان واحد اداری یا سازمانی می شناسیم. همچنین میزان تخصص، تقسیم بندی کار و تعداد سطوح در چارت سازمان را اشاره می کند همچنین حد و حدودی که واحدهای سازمانی از لحاظ جغرافیایی پراکنده شده اند را نیز مشخص می نماید. لازم به ذکر است پیچیدگی یک اصطلاح نسبی است. حدودی که یک سازمان برای مشخص نمودن عملکرد کارکنان به قوانین، ‌مقررات و رویه ها تعیین می نماید، رسمیت نام دارد. این موضوع را در شرح وظائف مشخص نمایند.

تمرکز به جایگاهی که اختیار تصمیم­گیری در آنجا متمرکز است، اشاره دارد. این بخش از ساختار ر برخی سازمانها بشدت متمرکز است. معمولاً تمرکز و عدم تمرکز را روی یک چارت نشان می دهند. یکی از ویژگی های ساختار سازمانی نمودار سازمانی است. در نمودار سازمانی تقسیم کار، روابط سرپرستی (روابط رئیس و مرئوس)، مسیرهای ارتباطی رسمی،  واحد های فرعی عمده و سطوح مدیریت گنجانده می شود.

ساختار اداری
ساختار اداری، راه یا شیوه های است که به وسیله آن فعالیتهای سازمانی تقسیم،سازماندهی و هماهنگ می شوند. سازمانها، ساختارهایی را به وجود می آورند تا فعالیتهای عوامل انجام کار را هماهنگ کرده و کارهای اعضاء را کنترل کنند. ساختار سازمانی تعیین کننده روابط رسمی و نشان دهنده سطوحی است که در سلسله مراتب اداری وجود دارد و حیطه کنترل مدیران را مشخص می کند. همچنین ساختار سازمانی دربرگیرنده طرح سیستمهایی است که به وسیله آنها همه واحدها هماهنگ و یکپارچه می شوند و در نتیجه ارتباط مؤثر در سازمان تضمین خواهد شد.

ساختار سازمانی بسیار فراتر از مقوله چارت سازمانی است!

سازمان ها از جهتی شبیه به اثرات انگشتانند. هر سازمانی، ساختار منحصر به فرد خود را داراست. با این وجود هیچ ساختاری نمی توان یافت که به طور کامل منحصر به فرد باشد.

برای داشتن یک سازمان بهره ور(کارایی+اثربخش) باید از ابتدا ساختار مناسب آن تدوین شده باشد،که نقش خشت اول را بازی میکند، چرا که اگر سازمانی بر مبنای مأموریتهای خود دارای ساختار مناسبی نباشد ولی دارای نیروهای متخصص و کارآمد باشد باز هم در نمی تواند به موفقیت های مورد انتظار با توجه به منابع دردسترس برسد، به عبارتی امکان بهره ور بودن سازمان زیر سئوال خواهد رفت،با توجه به مقدمه بالا می توانیم به بررسی انواع ساختار سازمانی و محل به کارگیری آنها و معایب و مزایای هر کدام بپردازیم،لازم به ذکر است که معایب و مزایا می توانند نسبی باشند چرا که مباحث مرتبط به مدیریت و شاخه علوم انسانی همواره نسبی هستند.

فهرست مطالب
مقدمه
ساختار اداری
تفکیک سازی عمودی
ساختار بلند چیست؟
ساختار تخت چیست؟
مدیریت تشكيلات و بهبود روش ها
هدف ها
مشکلات ساختار اداری
مشکلات مدیریتی
عوامل زیربنایی حضور دولتها در بخش اقتصادی
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 16

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط