مقاله در مورد بیماری فوبیا

این تحقیق در مورد بیماری فوبیا می باشد و به صورت کامل ، به معرفی تاریخچه ، علل ، عوارض ، انواع و درمان این بیماری می پردازد.

مقدمه
آیا هرگز شنیده یا دیده‌اید که شخصی از بعضی جاها بی‌خودی بترسد؟ آری افرادی هستند که از جمعیت و یا از برخورد با دیگران وحشت دارند. چنین حالتی را واکنش فوبیک یا «واکنش هراس بی‌جا» می‌نامند؛ شخص مبتلا به چنین ترسی را در اصطلاح، فوبیا می‌گویند.

فوبی عبارت است از ترس مبرم،مفرط و غیر منطقی از یک شىء، فعالیت و یا موقعیت که میل جبرآمیزی را برای اجتناب از آنها به وجود می آورد.چنین ترسی را خود شخص بسیار افراطی و غیر منطقی تشیص میدهد. رفتار اجتنابی با درجاتی از ناتوانی همراه است.

فوبوس که یکی از خدایان یونای بوده،همیشه برای ترساندن دشمنان به یاری خوانده می شد و برای این منظور،شبیه اورا روی ماسکها و سپرها نقاشی می کردند. فوبوس،یا فوبیا تدریجا به معنی«ترس و هراس»درآمد.

آیا به راستی چنین افرادی بیمارند؟ پاسخ این است که «نه»؛ آنان مبتلا به یک ناراحتی عاطفی هستند. چرا که به هر حال چیزی وجود دارد که آنان را پریشان حال می‌سازد؛ یا در گذشته با مسایلی برخورد کرده‌اند که این پریشانی را در نهادشان باقی گذارده است.

اینان مدام می‌کوشند تا چاره‌ای برای درد عاطفی خود بیابند؛ درست همانگونه که انسان برای «درد بدنی» خویش به دنبال درمان می‌گردد.

هراس ها تا حدود زیادی رواج دارند؛ گاهی اوقات بدون دلیل روشنی از دوران کودکی آغاز می شوند؛ گاهي پس از یک رویداد آسیب زا و زمانی  نیز پس از تلاش برای درک مفهوم یک ترس یا یک  اضطراب غیر منتظره و شدید  بروز می کنند.

شخصی که این اختلال را دارد وقتي با  شی یا موقعیت هراس زا روبرو می گردد، بلافاصله مضطرب مي شود. علایم فیزیکی این اضطراب عبارتنداز، افزایش ضربان قلب، کندی تنفس، تعرق، احساس درد در قفسه سینه یا شکم، لرزش و … و علایم احساسی آن نیز عبارتند از، ترس شدید نسبت به از دست دادن کنترل، مضطرب شدن، ضعف و بیهوشی.

معمولا افراد تلاش می کنند تا از این شرایط بگریزند و پس از آن نیز از موقعیت های هراس انگیز هر جا که امکان بروز آن وجود دارد، اجتناب کنند. این امر چنانچه رویارویی با شی ترس آور، مانند ترس از مار، به ندرت صورت گیرد کاملا آسان خواهد بود و اجتناب شخص از آن موقعیت زندگی وی را چندان محدود نخواهد کرد. در سایر مواقع، مانند، هراس از مکان های باز یا جمع هراسی، اجتناب از موقعیت هراس انگیز، زندگی این قبیل افراد را به شدت محدود خواهد کرد. گریز و اجتناب نیز شی یا موقعیتی را که فرد نسبت به آن هراس دارد، ترسناک تر می سازد.

در برخی از انواع فوبی، ممکن است شخص دارای افکاری خاص باشد و تصور کند که قرارگرفتن درموقعیت هراس انگیز براي وي تهدید كننده است. این امر بویژه در موارد زیر صدق می کند:

– جمع هراسی که در آن نوعی ترس نسبت به ارزیابی منفی از سوی دیگران وجود دارد.
– ترس از مکان های باز که در آن این نگرانی وجود دارد که درصورت از حال رفتن یا مرگ، کسی به شخص کمک نخواهد کرد یا حتی ترس از پیش آمدن این حالت و احساس حماقت در مقابل دیگران.

در برخی از انواع فوبی ممکن است افکاری ترس آور وجود داشته باشد ( به عنوان مثال:

ممکن است هواپیما سقوط کند، گیر افتاده ام، باید بیرون بروم) اما در برخی دیگر  شناسایی افکار خاصي که می توانند با اضطراب در ارتباط باشند، دشوار است. در این موارد ظاهرا عامل ترس بیشتر یک واکنش اضطرابی شرطی شده تعريف مي شود که با موضوع ترس آور در ارتباط است.

فهرست مطالب
مقدمه
تاثیر فوبیا بر زندگی
مبتلایان به فوبیا و الکل
ارتباط خانوادگی
علائم مشخصه فوبی
منشا اضطراب فوب
انواع فوبی
دسته های مختلف فوبی
سه نوع متفاوت فوبیا
آگورافوبیا: ترس از اماکن عمومی
سوشیال فوبیا: چیزی ماورای خجالتی بودن
کلاستروفوبیا: ترس از فضاهای تنگ
زوفوبیا: ترس از حیوانات
برونتوفوبیا: ترس از رعد
آکروفوبیا: ترس از ارتفاع
آئروفوبیا: ترس از پرواز
ترس از خون، تزریق یا آسیب دیدگی
ترسهای ماورا طبیعی
امتوفوبیا: ترس از استفراغ
کارسینوفوبیا: ترس از سرطان
هراس از چیزهای جدید و قدیمی
10 مورد از شایعترین فوبیا در سطح جهان که در بین تمام مردم عمومیت دارد
درمان فوبیا
چگونه با فوبی مقابله کنیم؟
رویارویی با موقعیت ترس آور
مقابله با افکار ترس آور
نمونه های گزارش شده پس از درمان
کی و از كجا به دنبال كمك باشيم؟
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 30

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط