مقاله در مورد بوم شناسی سیمای سرزمین

این تحقیق در مورد بوم شناسی سرزمین می باشد و به طور کامل به بررسی سرزمین ایران از لحاظ بوم شناختی می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های محیط زیست، جغرافیا و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
بوم‌شناسی یا اکولوژی بررسی دانش برهمکنش‌های میان جانداران و زیست‌بوم – محیط زندگی – آن‌ها است. می‌توان مدعی شد که بوم‌شناسی کهن‌ترین علم بشری است. اگر طبق تعریف بوم‌شناسی بررسی علمی پراکنش و فراوانی جانداران، و برهمکنش‌هایی که این پراکنش و فراوانی را تعیین می‌کنند باشد، ابتدایی‌ترین انسان‌ها به خاطر نیازشان به دانستن اینکه نه تنها غذا، بلکه دشمنان غیرانسانی‌شان کی و کجا پیدا می‌شوند، باید بوم‌شناسانی از این دست بوده‌باشند. حتی نخستین کشاورزان برای شناخت شیوه اداره منابع خوراکی زنده و نیز اهلی‌شده‌شان می‌بایست از آن هم کارکشته‌تر می‌شدند. بدین‌ترتیب این نخستین بوم‌شناسان، که بوم‌شناسانی عمل‌گرا بودند، درصدد شناخت پراکنش و فراوانی جانداران و به‌کارگیری این دانش در جهت منافع جمعی‌شان برآمدند.

یک زیست‌بوم از اکوسیستم‌های زیادی با جمعیت اندکی از گیاهان و جانوران به همراه شرایط محیط زندگی‌شان (قسمت‌های طبیعی موثر در آنها) ساخته شده‌است. در حالی که مرزهای یک زیست بوم بوسیله آب وهوا تعیین شده مرزهای جمعیتی یک اکوسیستم با ویژگی‌های طبیعی مانند: رشته کوهها یا دیواره بالائی رودخانه‌ها از همدیگر جدا هستند. یک اکوسیستم با زیست بوم ویژه به داشتن اشکال رشد همانند گیاهان و حیوانات با عادت غذایی مشابه گرایش دارد.

انواع زیست بوم
زیست‌ بوم‌های اصلی کره زمین شامل: جنگل‌های بارانی استوائی، جنگلهای مخروطی شمال، توندرا، بیابان، مراتع ساوان و بلوط کوتاه قد است. اگر چه بعضی اوقات بصورت اختیاری اصطلاح زیست بوم در مورد محیط‌های وابسته به دریا بکاربرده شده که بیانگر مناطق زیست دریائی مانند منطقه ساحلی و آب کم عمق، منطقه آبهای آزاد اقیانوس‌های باز و منطقه عمیق کف اقیانوسی است.

جنگل های باران‌های استوائی پیچیده ترین زیست بوم ‌های جهان است .  این زیست بوم در ارتفاعات پایین  منطقه استوائی پیدا می شود  جائی که همیشه گرم ومرطوب است . درختان جنگلهای بارانی توسط سایه شاخ و برگ متراکم  بالائی و در هم تنیدگی درختان  جنگلی متمایز می شوند .  ارتفاع این سایبانها ممکن است به بیش از 50 متر ( 160 فوت) برسد . سایبانهای ضخیم به نور آفتاب و باران بندرت اجازه می دهند که به کف جنگل که پوشش کم تراکمی دارند  نفوذ نمایند . خاک آنها مواد غذائی  ناچیـــزی دارد و بسـیاری از گیاهان قادر هستـــند اندک مواد غـــذائی موجـــود را جذب و ذخیره نمایند .

جنگل های مخروطی شمالی را بنام تایگای روسیه می شناسیم ، نواری در امتداد  آلاسکا ، کانادا ،  روسیه ، و چین یافت شده ودر جاهایی که زمستانهایی با دوره سرمای طولانی هستند . مخروطیان  عبارتند از : صنوبر ،کاج سیاه ، شاه درخت و گیاهان  غالب حتی گل سنگ ها و همچنین خزه‌ها  زیادی که در تمام مانداب ها و باتلاق های تمام مناطق رشد می کنند .

توندرای مناطق جلگه‌ای فاقد درخت است ودر نیمکره شمالی در قسمت شمال جنگل های مخروطی و در نیمکره جنوبی در پنینسولای قطب جنوب قرار دارد . در این زیست بوم درختان به دلیل  برودت ،یخبندان دائمی و وجود یک لایه یخ زده  در زیر خاک نمی توانند  جان سالم ببرند.

زیست گیاهی تمایل اندکی به رشد ونمو در سطح زمین دارد . در تابستان تعداد زیادی از پرندگان به توندرا مهاجرت می کنند  تا از حشرات آن تغذیه نمایند . جانوران  دیگر یافت شده در این  منطقه شامل :

گوزن شمالی ، گرگ ، روباه  و موش های آبی است. یک زیست بوم مشابهی بنام زیست بوم کوهستانی  نامیده می‌شود که در مناطق بلند کوهستانی در نقاط مختلف  جهان یافت شده است .

گیاه بعلت شرایط طاقت فرسای  دارای رشد پایینی در علفزارهای مناطق کوهستانی است.

زیست بوم کویر  با بارش 254 میلیمتر ( 10 اینچ) در سال  و درجه حرارت بالا  تعریف شده است .

گیاهان بیابانی برای مقابله با کمبود رطوبت و حفظ آب  دارای ویژگی های از قبیل  رنگ روش ، برگهای کوچک ، ضخیم  و یا مومی هستند .  اغلب حیواناتی  که در بیابان  زندگی می کنند  به همراه محیطشان دارای رنگ روشنی هستند . و بدلیل حرارت بالای روز معمولا در شب  فعال‌تر هستند.

فهرست مطالب
مقدمه
انواع زیست بوم
تنوع زیستی و نقش آن در محیط زیست
اکوسیستمهای اصلی آبی
زیستگاههای مرز بین خشکی و دریا
زیستگاههای اصلی خشکی
توندرا
جنگل مخروطداران شمالی
جنگل معتدل برگ ریز
چرا جنگل های آمازون را ذخایر جهان می نامند؟
علفزار
بیابان
علل و پیامدهای تخریب زیست بوم ها چیست؟
منظور از تنوع زیستی چیست؟
۴ عامل اصلی نابودی گونه های زیستی
چرا تنوع زیستی اهمیت دارد؟!
۵ راهکار کلیدی جهت حفاظت از گونه های زیستی
بررسی بوم شناسی جنگل های ایران
درختان و فرسایش خاک
آب و هوا در جنگل‌ها
ناحیه‌های جنگل‌های ایران
ناحیه دریای خزر
ناحیه ایران و تورانی
موقعیت جغرافیایی
پوشش گیاهی
ثبت جهانی
عوامل نابودی جنگل های هیرکانی
ناحیه زاگرس (اقلیم مدیترانه ای)
موقعیت جغرافیایی
پوشش گیاهی
عوامل تخریب جنگل های زاگرس
ناحیه خلیج فارس (حرا)
موقعیت جغرافیایی
پوشش گیاهی
جنگل های حرا
ناحیه ارسبارانی
موقعیت جغرافیایی
پوشش گیاهی
جنگل های ایران و تورانی
هشدار درباره نابودی جنگل‌های ایران
بوم شناسی کوه ها و کویرهای ایران
کوه های ایران
کوه ها در فرهنگ
کویرهای ایران
دشت لوت
جاذبه ها
دشت کویر
پوشش گیاهی و جانوری
چرا باید از زیست بوم پاسداری کنیم؟
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 66

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط