مقاله بحران معنویت و مولفه های معنوی زیستن

این تحقیق در مورد بحران معنویت می باشد و به طور کامل ، به بررسی مفهوم و ویژگی های معنویت می پردازد.

مقدمه
بر اساس سخنان بزرگان ، 13 مولفه ی زندگی کردن به شرح ذیل می باشد:  ۱. زندگي اصيل داشتن، ۲. بي‌اعتنايي به داوري‌هاي ديگران، ۳. مقايسه نكردن خود با ديگران، ۴. فهم و هضم تفاوت‌هاي خود با ديگران، ۵.عشق به انسان‌ها، ۶. رضا دادن به تغييرناپذيرها، ۷. اینجایی و اكنونی بودن، ۸. حال را تسليم قيد و بند گذشته نكردن ، ۹. انضباط دروني داشتن، ۱۰. جدي گرفتن زندگي ، ۱۱. صداقت داشتن، ۱۲. جستجوگر علم نافع بودن و ۱۳. سكوت هر چه بيشتر را  سيزده شرط معنوي زيستن معرفي مي‌كند.

مرحله اول این است كه مشخص کنیم مرادمان از زندگی معنوی و به بیان دیگر معنویت چیست؟ به چه چیزی معنویت می‌گوییم؟ بخصوص اینکه معنویت به چند مقوله دیگر بسیار نزدیک است و برای شناخت معنویت بیشترین كاری كه باید كرد، تشخیص معنویت از این چند پدیده نزدیك به معنویت و نه دقیقاً خود معنویت است.

در مرحله دوم برای این كه معلوم شود معنویت و زندگی معنوی چیست، سؤال بر سر این است كه چه عواملی می‌توانند این زندگی معنوی را تأمین كنند. به تعبیر دیگر چه اموری هستند كه وقتی دست به دست هم می‌دهند برای ما زندگی‌‌ای فراهم می‌كنند كه می‌توان از آن به زندگی معنوی تعبیر كرد.

مجموعه علتهای ناقصه زندگی معنوی كه مجموعاً علت تامه زندگی معنوی را تشكیل می‌دهند، چه چیزهایی هستند. چه چیزهایی است كه اگر من فاقد آنها باشم، فاقد زندگی معنوی‌ام و اگر واجد آنها باشم، واجد زندگی معنوی. به تعبیر دیگر باید زندگی معنوی را معلولی دانست، كه علتهای این معلول مجموعه اموری‌اند كه تحت عنوان عوامل زندگی معنوی می‌توان از آن یاد كرد. بنابراین در مرحله دوم، بحث بر سر عواملی است كه زاینده و پدیدآورنده این زندگی معنوی هستند.

در مرحله سوم، به خود بحران معنویت می‌پردازیم؛ و اینکه در این حال كه هویت معنویت بر ما معلوم است و می‌دانیم كه چه عواملی آن را به وجود می‌آورند، به چه معنا می‌شود دم از بحران معنویت زد؟ در مرحله سوم ما به مشكلاتی می‌پردازیم كه بر سر راه كسانی است كه می‌خواهند زندگی معنوی را در پیش بگیرند؛ و در آنجا خواهم گفت كه چون این مشكلات تا حدی است كه به نظر می‌رسد، نزدیك است به نشدنی بودن زندگی معنوی منجر شود، از این جهت تعبیر بحران معنویت تعبیر مبالغه‌آمیز و نابه‌جایی نیست. اگر گفته می‌شد مشكلات معنوی زیستن، تا این حد بر این مشكلات تأكید نمی‌شد كه وقتی تعبیر بحران معنویت به كار ببریم, و این به این معناست كه مشكلاتی بیشتر از آنچه بشود آنها را رفع كرد بر سر معنوی زیستن وجود دارد.

فهرست مطالب
مقدمه
مراد از معنویت چیست؟
1ـ خودمختاري/ زندگي اصيل داشتن
2 ـ بي‌اعتنايي به داوري‌هاي ديگران
3 ـ مقايسه نكردن خود با ديگران
4 . فهم و هضم تفاوت‌هاي خود با ديگران
5. عشق به انسان‌ها
6. رضا دادن به تغييرناپذيرها
7. اینجایی و اكنونی بودن
8. حال را تسليم قيد و بند گذشته نكردن
9. انضباط دروني
10. جديت قائل بودن براي زندگي
11. صداقت / انطباق ساحات درون
12. جستجوي علم نافع
13. سكوت هر چه بيشتر
روان درمانی و معنویت
نقش دعا در روان درمانی
منبع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 24

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط