جایگاه دیوان عدالت اداری در رسیدگی به شکایات مردم از دستگاه های دولتی

این تحقیق در مورد دیوان عدالت اداری بوده و به طور کامل به بررسی جایگاه این ارگان در رسیدگی به شکایت مردم از دستگاه ای دولتی می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های حقوق ، مدیریت و دیگر رشته های مرتبط جهت درس کار تحقیقی پیشنهاد می گردد.

چکیده
دیوان عدالت اداری، به عنوان یک دادگاه اختصاصی در ساختار قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، وظیفه رسیدگی به شکایات مردم از دستگاههای اداری را بر عهده دارد . در حقیقت، دیوان عدالت در نقش حامی مردم و مدافع حقوق آنان، اقدامها، تصمیمها و مصوبه های مامورین و واحدهای دولتی را زیر نظر می گیرد .

این نوشتار با هدف تبیین صلاحیتهای دیوان عدالت اداری به نگارش در می آید . نگارنده، ضمن بیان سابقه تاریخی و اهداف تشکیل دیوان، صلاحیتهای آن را از حیث «خواهان » ، «خوانده » و «موضوع دعوا» مورد بررسی قرار می دهد .

مقدمه
قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای حقوق مردم اهمیت ویژه ای قائل شده است .

همچنین، برای جلوگیری از نقض حقوق مردم، در رسیدگی به شکایتها و اعتراضهای آنان از دستگاه های دولتی تدابیر ویژه ای پیش بینی کرده است . از جمله این تدابیر، مرجعیت مجلس شورای اسلامی در رسیدگی به شکایات مردم (اصل 90)، سازمان بازرسی کل کشور برای نظارت بر اجرای قوانین (اصل 174) و دیوان عدالت اداری (اصل 173) می باشد . از میان این مراجع، دیوان عدالت اداری به عنوان یک مرجع قضایی ویژه، نقش بسزایی در خدمت رسانی به مردم و دفاع از حقوق آنان در برابر تعدیات احتمالی ماموران، واحدها و آیین نامه های دولتی بر عهده دارد . این نوشتار، به بررسی فلسفه وجودی دیوان عدالت، ساختار و صلاحیتهای آن اختصاص دارد .

فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
گفتار اول: کلیات
بند اول – پیشینه دیوان عدالت اداری
بند دوم – فلسفه وجودی دیوان عدالت اداری
بند سوم – اهداف تشکیل دیوان عدالت اداری
1 – احقاق حقوق مردم
2 – برقراری عدالت اداری
گفتار دوم: ساختار دیوان عدالت و آیین دادرسی آن
بند اول – سازمان دیوان عدالت اداری
1 – جایگاه قانونی دیوان
2 – شعب دیوان
3 – شرایط رؤسا و مشاوران دیوان
بند دوم – آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
گفتار سوم: صلاحیتهای دیوان عدالت اداری
بند اول – صلاحیت دیوان از حیث خواهان (مردم)
بند دوم – صلاحیت دیوان از حیث خوانده (دولت)
بند سوم – موضوع دعوی (خواسته)
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 32

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط