تحقیق در مورد کلامیدیا تراکوماتیس

این تحقیق در مورد باکتری کلامیدیا تراکوماتیس می باشد و به صورت کامل ، به معرفی انواع ، روش شناسایی ، چرخه زندگی و تست های آزمایشگاهی این باکتری می پردازد.

مقدمه
خانواده کلامیدیا (Chlamydia) هرچند گونه‌ای باکتری هستند ولی به دلیل کامل نبودن اندامکها لزوماً یک انگل داخل سلولی می‌باشند. معروفترین این خانواده گونه کلامیدیا تراکوماتیس است. کلامیدیا تراکوماتیس عامل عفونت کلامیدیایی دستگاه تناسلی و تراخم است. با شیوع پنجاه میلیون مورد آلودگی در سال، کلامیدیا تراکوماتیس شایعترین عفونت باکتریایی منتقله از راه تماس جنسی می‌باشد.

کِلامیدیا تِراکوماتیس، باکتری گرم منفی و داخل سلولی اجباری است که در سرده (جنس) کلامیدیا قرار گرفته‌است. اجسام انکلوزیون کلامیدیا تراکوماتیس، اولین بار در سال ۱۹۴۲ توصیف شدند. فیفان تانگ (به انگلیسی: Feifan Tang)در سال ۱۹۵۷ برای اولین بار این باکتری را در کیسه زرده تخم مرغ کشت داد. کلامیدیا می‌تواند موجب عفونت‌های چشمی، تناسلی و مقعدی شود.

کلامیدیا تراکوماتیس شایع‌ترین عامل باکتریایی منجر به STD بوده در افراد زیر 25 سال با فعالیت جنسی و افراد با شرکای متعدد جنسی بیشتر مشاهده می‌شود. ابتلا به کلامیدیا ونیسریا احتمال همراهی با عفونت HIV را نیز افزایش می‌دهد. اکثریت مبتلایان بدون علامت بوده، علایم بیماران طیف وسیعی را از سرویسیت تا PID شامل می‌شود. در آقایان علایم کمتر بوده ممکن است از سوزش ادرار و ترشحات مجرای ادرار شاکی باشند. شیوع بالا و عوارض عدم درمان شامل PID، نازایی، EP و درد مزمن لگنی لزوم تشخیص سریع و درمان قاطع را نشان می‌دهد.

در تمام زنان جوان در معرض خطر غربالگری توصیه می‌شود. مردان در معرض خطر و تمام افراد HIV مثبت نیز باید غربالگری شوند. آزیترومایسین، داکسی‌سیکلین و افلوکساسین جزو بهترین داروهای توصیه شده هستند اریترومایسین و آموکسی‌سیلین انتخاب‌های بعدی هستند. در صورت همراهی با عفونت نیسریا توصیه به درمان همراه با سفتریاکسون عضلانی نیز می شود. درمان کامل پارتنر، مشاهده و آموزش بیمار و پارتنر جنسی و انجام تست‌های پی‌گیری بهبود در افراد پرخطر نکات قابل توجه در کلیه موارد STD می‌باشند.

انواع
کلامیدیا تراکوماتیس دارای ۳ سرووار (سروتیپ) است:
سرووارهای Ab، B، Ba یا C که موجب بیماری تراخم می‌شوند.
سرووارهای D تا K که در اورتریت، عفونت‌های التهابی لگن، بارداری نابجا، ‍پنومونی و ورم ملتحمه در نوزادان نقش دارد.
سرووارهای L1، L2 وL3 که در بیماری لمفوگرانولوم ونروم (به لاتین: lymphogranuloma venereum، به طور مخفف LGV) نقش دارد.
بیشتر اما نه همه سویه‌های کلامیدیا تراکوماتیس دارای پلاسمید خارج کروموزومی می‌باشند.

فهرست مطالب
مقدمه
انواع
شناسایی
چرخه زندگی
عفونت‌های کلامیدیایی
درمان
تست‌های آزمایشگاهی
زمینه و هدف
میزان شیوع و فاکتورهای خطر
علایم و یافته‌ها
روش‌های تشخیصی و غربالگری
CDC Guidelines


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 15

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط