تحقیق در مورد چند همسری در اسلام

تحقیق در مورد چند همسری در اسلام

این تحقیق در مورد چند همسری می باشد و به طور کامل دیدگاه اسلام را در این زمینه، مورد بررسی قرار می دهد.

مقدمه
چندهمسری یا تعدّد زوجات به معنای چند همسر داشتن یک مرد است. جواز چندهمسری در شریعت اسلامی یک حکم امضایی است که با استناد آیات و روایات معتبر و سیرۀ قطعی متشرعه مورد اتفاق همۀ مذاهب اسلامی است. تعدد زوجات در بسیاری از جوامع بشری رواج داشته و دارد و همچنین در همۀ ادیان آسمانی پیش از اسلام امری جایز بوده است.
اصلی‌ترین دلیل بر جواز چندهمسری در اسلام، آیه ۳ سوره نساء است که آن‌ را محدود به حداکثر ۴ زن و مشروط به رعایت عدالت در میان همسران نموده است.

اباحه تعدد زوجات با شرایطی که در شریعت اسلام آمده است، مبتنی بر مصالح فردی و اجتماعی انسان‌ها و با در نظر گرفتن طبیعت و وضعیت جسمی و جنسی زن و مرد و ویژگی‌ها و نیازهای آنهاست.
انتقاداتی به جواز چندهمسری شده است که از سوی علمای مسلمان پاسخ داده شده‌اند.

چندهمسری،‌ در اسلام با استناد به قرآن، سنت، اجماع فقیهان مذاهب اسلامی و سیرۀ قطعی مسلمانان امری پذیرفته شده است. در آیاتی از قرآن کریم به تعدد زوجات اشاره شده است که مهم‌ترین آنها، آیه سوم سوره نساء است که از نظر مشهور مفسران، بر جواز تعدد زوجات تا چهار همسر با رعایت شرایط آن دلالت دارد. در احادیث متعدد از منابع شیعه و سنی نیز این مسئله مطرح شده است.

تعریف
چندهمسری یا چندکامی وضعیتی است که در آن زن یا مرد بیش از یک همسر دارند. چندهمسری شامل دو نوع چندزنی و چندشوهری می‌شود. چندزنی حالتی است که در آن مرد در یک زمان با چند زن ازدواج کند. چندشوهری حالتی است که زن به‌طور هم‌زمان دو شوهر یا بیشتر داشته باشد.

چندهمسری در مسیحیت (جز برخی فرقه‌ها مثل مورمون‌ها) ممنوع است؛ در حالی که در هندوگرایی، یهودیت و اسلام، چندزنی با شرایط خاص جایز شمرده می‌شود.
در بیشتر کشور‌های توسعه‌یافته زندگی زناشویی فقط به صورت تک‌همسری است و مرد یا زن به‌طور قانونی نمی‌توانند در یک زمان با بیش از یک نفر ازدواج کنند. اما چندهمسری هنوز جایگاه خود را در بسیاری از جوامع و فرهنگ‌ها حفظ کرده‌است.

مفهوم دقیق چندهمسری چندان روشن نیست و این به فقدان تعریف دقیق از «همسر» بازمی‌گردد. معمولاً تعریف همسر در چندهمسری به روابطی محدود نمی‌شود که توسط دولت به رسمیت شناخته شده‌اند. اما این که دقیقاً چه نوع رابطه‌ای را می‌توان «همسری» در نظر گرفت به درستی مشخص نیست. در سوسیوبیولوژی و جانورشناسی اصطلاح چندهمسری به هر نوع جفت‌گیری چندگانه اشاره دارد؛ که سبب آن میشود.

فهرست مطالب
مقدمه
تعریف
دلایل فقیهان برای جواز
مصالح فردی و اجتماعی
شرایط تعدد زوجات
1- عدالت
2- رضایت همسر
3- توان مالی و جنسی مرد
آثار و احکام چندهمسری
1- حق همخوابگی
2- ارث زوجات
3- تحریم همسر پنجم
اشکال به چندهمسری
چندهمسری نافی حقوق زن
چندهمسری موجب گسترش شهوت‌پرستی
چرا در اسلام تک همسری بر چند همسری ترجیح و برتری دارد؟
بررسی صحیح
از نظر روحی
از نظر تربیتی
از نظر اخلاقی
از نظر حقوقی
از نظر فلسفی
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 27

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط