تحقیق در مورد میانجی گری در حقوق

تحقیق در مورد میانجی گری در حقوق

این تحقیق در مورد میانجی گری بوده و به طور کامل به بررسی این مقوله در حقوق می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته حقوق و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

چکیده
زمانی که پرونده ای در مراجع کیفری مطرح می گردد دادسرا مسئول تحقیقات مقدمات و تعقیب و به طور کلی رسیدگی به پرونده می باشد به عبارت دیگر در دادسرا برای اجرای عدالت کیفری و در نهایت صدور حکم مراحل مختلفی وجود دارد که عبارتند از : کشف جرم یا اعلام جرم که علی الاصول توسط فرد شاکی یا دادستان اعلام می گردد و پس از احراز جرم تحقیقات مقدماتی آغاز می شود و که در برخی موارد پیش از اینکه پرونده وارد مراحل دادرسی بشود و یا حکم صادر شود طرفین اختلاف با مراجعه به میانجیگر و یا نهاد میانجیگری سعی در حل و فصل اختلافات می نمایند و اگر میانجی گری منجر به صلح نشد ، رای مقتضی صادر و اجرا می شود . حل اختلاف از طریق میانجی گری موجب سهولت و سریع تر و ارزان تر حل شدن اختلاف می گردد و علاوه بر این با توجه به این که میانجیگری در خارج از مراجع قضایی صورت می گیرد از شلوغی دادگاه ها و تراکم دعاوی جلوگیری می کند .

اگر برای تعیین قواعد زندگی مشخص نمودن هنجارهای حقوقی (قانون) تنها وسیله است ، دریک جامعه مطلوب انسانی ،برای حل تعارضات واختلافات ونیز پاسخ دهی به نقض هنجارها اعمال قانون از (کرامت انسانی) سازگار تربوده وتوسل به آنها از اولییت برخوردار است .

میانجیگری بین اصحاب دعوی(دردعاوی حقوقی ودعاوی کیفری واجد جنبه حق الناسی) ومیانجیگری بین قاضی ومجرم – یا شفاعت (درامور کیفری حق اللهی ) دو راه حل غیر قضائی برای فصل دعاوی وپاسخ به دید گاههای عقیدتی آن درمنابع وآثار فقهی مطرح بوده است . دراین مقال ، از دید گاه فقهی وحقوقی، به این دو موضوع پرداخته شده وقانونگذار به توجه شایسته بدان ترغیب گردیده است.

مقدمه
در فرهنگ فارسی دهخدا میانجی به معنای صلح در میان دو نفر یا واسطه سازش و یا واسطه ایجاد تفاهم و یا آشتی دهنده می باشد. در اصطلاح حقوقی میانجیگری در امور کیفری، بزه دیده و متهم با مدیریت شخصی به نام میانجی گر در مواردی مثل دلیل ارتکاب جرم و آثار ارتکاب جرم و همچنین نتایجی که جرم ارتکاب یافته داشته است و در خصوص راه های جبران خسارت ناشی از آن جور با یکدیگر در یک فضای مناسب به گفت و گو پرداخته و سعی در حصول سازش دارند.

چنین گفت و گویی یا به سازش ختم می گردد و یا به عدم سازش زمانی که نتیجه گفت‌وگو سازش باشد حقوق و تعهدات طرفین نیز تعیین خواهد شد ولی زمانی که طرفین با یکدیگر سازش نکنند میانجیگری بی ‌نتیجه خواهد بود.

میانجیگری در واقع پروسه ای است که طی آن شاکی و متهم با مدیریت فرد میانجیگر در خارج از محیط دادگاه در خصوص علت جرم به وجود آمده ، آثار و نتایج برجای مانده از جرم و همچنین راه های جبران خسارات به وجود آمده از این جرم با شاکی و متهم گفتگو می کند و در صورتی که منجر به صلح و سازش بشود ، تعهدات و حقوق طرفین توسط فرد یا موسسه میانجیگر تعیین می گردد .

لازم به ذکر است که میانجیگر ممکن است شخص خاصی باشد که براساس مشخصاتی که آیین نامه میانجیگری بیان شده است توسط طرفین تعیین شود و یا دادستان موسسات و مراکزی که در این خصوص وجود دارد را به طرفین معرفی نماید که در واقع بر طبق ” آیین نامه میانجیگری در امور کیفری ” میانجیگری ، شخص یا مؤسسه ای است که فرایند گفتگو و ایجاد سازش بین طرفین امر کیفری را مدیریت و تسهیل می نماید .

فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
تاریخچه میانجی گری
میانجیگری بین طرفین دعوی
میانجیگری قاضی بین اصحاب دعوی
شیوه کار در میانجیگری
فواید ارجاع دعوا به میانجیگری
حوزه فعالیت میانجی گران
جرایم شامل میانجیگری
بررسی میانجی گری در قوانین ایران
ویژگی ها و شرایط میانجی گر
مراجع صالح برای میانجیگری
مدت میانجی گری
موسسه میانجیگری
هزینه های میانجیگری
شباهت های داوری و میانجیگری
تفاوت های میانجیگری و داوری
میانجیگری در سطح بین‌المللی
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 29

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط