تحقیق در مورد مهارت حل مسئله

تحقیق در مورد مهارت حل مسئله

این تحقیق در مورد مهارت حل مسئله می باشد که به طور کامل انواع مسأله، عوامل موثر در حل مسأله و مهارت های حل مسأله را مورد بررسی قرار می دهد. این تحقیق به دانشجویان رشته های روانشناسی ، علوم تربیتی، علوم اجتماعی، جامعه شناسی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
حل مسئله همواره با انسان همراه بوده است ! زمانی که انسان غارنشین از خود می پرسید : ” چگونه خود را گرم کنم ؟ ” در پی حل یک مسئله بود . زمانی که انسان از خود می پرسید : ” چگونه جلوی شیوع طاعون در شهر را بگیرم ؟ ” نیز با یک مسئله روبرو بود  و بالاخره وقتی انسان از خود پرسید : ” چگونه روی کره ماه قدم بگذارم ؟ ” نیز باید مسئله ای را حل می کرد.

بنابراین حل مسئله مهارتی است که بقای نسل در گرو آن است . به نظر می رسد انسان ها خیلی اوقات می توانند مشکلات خویش را حل نمایند بی آن که حل مسئله را به صورت پیشرفته یاد گرفته باشند ، اما از سوی دیگر خیلی اوقات نیز انسان ها نمی توانند مسئله خود را حل کنند چون حل مسئله را به صورت یک مهارت ، به طور اختصاصی نیاموخته یا تمرین نکرده اند .

همه ما می توانیم از داشتن مهارت های حل مسئله بهره مند شویم زیرا همه ما روزانه با مسائل زیادی مواجه می شویم . برخی از این مسائل آشکارا شدیدتر یا پیچیده تر از مشکلات دیگر هستند .

تعریف
مهارت حل مسئله به عنوان برخورد فعالانه در جستجو و تشخیص مسئله‌ها، مشکلات و فرصت‌ها، استفاده از منطق و مهارت قضاوت در جمع آوری و تحلیل اطلاعات و جستجو و خلق راهکارها، مقایسه‌ی راهکارهای مختلف و انتخاب بهترین شیوه برای مواجهه با یک مسئله تعریف می‌شود.

تعریف مهارت حل مسئله عبارت است از یک فرایند شناختی رفتاری که توسط خود فرد هدایت شده و او سعی می کند با کمک آن راه حل های موثر یا سازگارانه ای برای مسائل زندگی روزمره خویش پیدا کند . به این ترتیب حل مسئله یک فرایند آگاهانه ، منطقی ، تلاش بر و هدفمند است . حل مسئله شامل تشخیص علل احتمالی یک مسئله و تهیه برنامه ای عملی برای حل آن مشکل است.

مهارت حل مسئله ، یکی از مهارت های زندگی بوده و به توانایی ما برای حل مشکلات به صورت موثر ، به موقع و بدون هیچ گونه موانع اشاره دارد و شامل مراحل توانایی شناسایی و تعریف مسئله ، ایجاد راه حل های جایگزین ، ارزیابی و انتخاب بهترین گزینه و اجزای راه حل انتخاب شده است . دریافت کردن بازخورد و پاسخ مناسب به راه حل نیز بعدی ضروری از مهارت حل مسئله است.

مردم همواره برای مواجهه با مشکلات در زندگی شخصی و حرفه ای خود از مهارت حل مسئله کمک می گیرند که استفاده موثر از این مهارت اغلب نیازمند انجام گام به گام مراحل آن و به کار گرفتن یک چارچوب تعیین شده حل مسئله است .

فهرست مطالب
مقدمه
تعریف
انواع مسئله
مسایل خوب ساختاریافته
مسایل ساختارنیافته
گام های حل مسئله
عوامل موثر در حل مسئله
۱. اضطراب
۲. مهارت حل مسئله | تجربه شکست
۳. رفتار تکانشی
۴. ویژگی‌های شخصیتی
پرورش مهارت حل مسئله
۱. شناسایی مسئله
۲. تعریف مسئله
۳. مهارت حل مسئله | شکل دادن استراتژی
۴. سازماندهی اطلاعات
۵. اختصاص منابع
۶. نظارت بر پیشرفت
۷. ارزیابی نتایج
ناکامی در حل مسئله
– اشتباه گرفتن نشانه‌ها با دلایل واقعی مشکلات
– جست و جوی راه حل‌های سریع به جای راهکارهای موثر
– تکیه‌ی بیش از حد به دانش‌ خود
نتیجه گیری


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 16

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط