تحقیق در مورد فلسفه حقوق

تحقیق در مورد فلسفه حقوق

این تحقیق در مورد فلسفه حقوق بوده و به طور کامل تعریف، ویژگی ها، نظریه ها و مکاتب حقوقی را بیان می نماید.این تحقیق به دانشجویان رشته حقوق و دیگر رشته های مرتبط جهت درس کار تحقیقی پیشنهاد می گردد.

چکیده
فلسفه حقوق به بحث از معنا و مبنای الزام آور بودن قواعد حقوقی و تمایز قواعد حقوقی، اخلاقی و مذهبی می پردازد . فلسفه حقوق به نظریه های کلی درباره حقوق، قطع نظر از نظام یا شعبه خاص توجه دارد . در زبان فارسی این مباحث در ذیل عناوینی چون کلیات حقوق و نظریه کلی حقوق هم بحث می شود.

در این تحقیق، ابتدا ضمن تعریف واژه های مربوط، به سابقه تاریخی فلسفه حقوق اشاره شده، و جهات نیاز به تدوین فلسفه حقوق مطرح می شود و با تعیین موضوع فلسفه حقوق، مکاتب حقوقی معرفی و مبنای حقوق از دیدگاه مکتب های تحققی و آرمانی و حقوق فطری و اسلام بیان می شود.

مقدمه
شناخت مفهوم فلسفه حقوق هم از حیث واژه‌شناسی و هم تعیین حدود و دامنه مفهوم و تعیین مؤلفه‌های ساختاری آن نقش مهمی در روند شناخت ماهیت حقوق و درک نظریه‌های مطرح در این حوزه دارد.

به منظور شناخت ماهیت حقوق بایستی در ابتدا به تبیین مفهوم فلسفه حقوق و جایگاه آن در میان فلسفه‌های مضاف و مباحث مطروحه در حوزه فلسفه و حقوق پرداخت.

در این میان اینکه فلسفه چیست و چه اهدافی را دنبال می کند و موضوع ان چیست ،خارج از موضوع این مقاله قرار می گیرد.وهمچنین است پاسخ به این سوال که فلسفه حقوق جزو فلسفه است یا

حقوق
در این میان فلسفه حقوق دارای موضوع و هدف مشخصی است و در پی پاسخ به سوالات معینی است که در ذیل می اید.
فلسفه حقوق در پی پاسخ به پرسش‌هایی است که از چیستی و چرایی می‌پرسند و همچنین بررسی مفاهیم بنیادینی چون حق و تکلیف ، اعتبار ، هنجار و مطالعه استدلال حقوقی است.

تأمل و تدقیق راجع راجع به چیستی و چرایی، دقت و وسواس علمی بیشتری را می‌طلبد که علیرغم وجود هنجارهای لازم الاجرا، منشأ و آبشخور این هنجارها کجاست و از چه چیزی نشأت می‌گیرد؟ و آیا زور و الزام جزء مقومات هنجاری حقوقی است؟ همچنین بررسی پدیده‌های حقوقی که کوشش می‌کند راه‌حل‌های حقوقی را مورد تحلیل کلی قرار دهد.

به عبارت دیگر دیدگاه نظری کلی نسبت به موضوعات است و این موضوع وجه ممیزه فلسفه حقوق و جامعه شناختی است زیرا جامعه شناختی نسبت به موضوعات جزءی و کاربردی است.

نکته ای که حایز اهمیت است این است که کسانی که به مطالعه حقوق می پردازند لزوما از مبانی ان آگاهی ندارند و حقوق را به عنوان وضع پیشینی می پذیرند اما واضح است که مطالعه حقوق وشناخت مبانی آن متمایز از یکدیکر محسوب می شوند.

فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
الف) معنای فلسفه
ب) معنای حق
ج) معنای حقوق
معنای فلسفه حقوق
سابقه تاریخی فلسفه حقوق
تقسیمات فلسفه‌ی حقوق
موضوع فلسفه حقوق
مبانی حقوق
مبانی مکتب های تحققی و آرمانی
مبنای آرمان گرایان
مبنای واقع گرایان
مکاتب حقوقی
نظر اسلام درباره حقوق طبیعی یا فطری
هدف حقوق
تفاوت قانون با اخلاق
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 26

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.