تحقیق در مورد حفاظت آب و خاک

این تحقیق در مورد حفاظت آب و خاک می باشد و به طور کامل به بیان روش های محافظت و نگهداری از آب و خاک می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های محیط زیست، جغرافیا و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
نام آدم گویای زندگی اوست. از خاک بر می‌آید، از خاک بهره می‌گیرد و در خاک فرو می‌رود. جفت و همزاد آدم، حواست که آن نیز واژهای عبری به معنی زندگی یا زندگی دهنده است. بنابراین همراه شدن آدم با حوا به معنی وابسته بودن زندگی به خاک است. انسان در طول حیات از خاک بهره می‌گیرد و در خاک آرامش می‌یابد. غذای انسان، پوشاک و بسیاری از مایحتاج وی از خاک تأمین می‌شود.

انسان در طول حیات برای ادامه زندگی و بقاء خود از منابع طبیعی ( آب و خاک ) همواره استفاده نموده و برای بهتر زندگی کردن طرحها و پروژههای متعددی را اجرا نموده است که بسیاری از آنها مفید فایده بوده و بعضاً منجر به زیاندهی شده و فاقد ارزش اقتصادی بوده است .

افزایش جمعیت و نیاز به تأمین غذا و امکانات بیشتر برای نسل جدید، تلاشها را مضاعف نموده و بهره برداری از منابع آب و خاک را حتی در مناطق غیر مستعد و نامناسب گسترش داده است . انسان در گذر زمان با آزمون و خطا به نتایجی که امروزه به عنوان یک تجربه مفید و موفق که در شرایط فعلی نیز کاربرد دارد دست یافته و این تجارب تحت عنوان دانش بومی قابل شناسایی و تحقیق است.

تجربیات نشان میدهد که دانش بومی با دانش نوین نه تنها در تعارض و تناقض نمیباشد بلکه مکمل خوبی برای دانش امروزی است . در زمینه منابع طبیعی و آب و خاک به دلیل قدمت استفاده از این منابع در گذر زمان اندوختههای علمی فراوانی بدست آمده که در صورت شناسایی و بهرهگیری از آن و تلفیق آن با دانش جدید میتواند تحول اقتصادی و افزایش درآمد را به دنبال داشته باشد .

استان آذربایجانغربی از لحاظ دانش بومی بویژه در بخش آب و خاک بسیار غنی بوده و روشهای سنتی فراوانی برای کسب درآمد و تامین معاش توسط ساکنان منطقه شناسایی و مورد استفاده قرار گرفته است که از جمله میتوان به تراس بندی و سکوبندی، موکاری، استخرهای ذخیره آب، گردوکاری، آزاد سازی اراضی و … اشاره نمود .

بررسی ها نشان می دهد که «خاک» به عنوان بستری برای تولید محصولات غذایی و حفظ تعادل در اکوسیستم؛ همواره مورد توجه سیاستگذاران و برنامه ریزان در هر کشور، قرار داشته است.

مواد تشکیل‌ دهنده خاک
خاک پدیده‌اى طبیعى است که در همه جا و در هر شرایط آب و هوائى مى‌تواند وجود داشته باشد. اصل و منشاء خاک از سنگ‌هاى سخت موجود در سطح کره زمین است. این سنگ‌ها در نتیجه تأثیر عوامل فیزیکى مانند اختلاف فشار، اختلاف دما، یخ‌بندان، حرکت آب و باد به ‌تدریج خرد مى‌شوند و به‌صورت ذرات ریزتر در مى‌آیند، طبقه‌اى کم و بیش ضخیم را روى سنگ‌هاى اولیه به‌وجود مى‌آورند و تحت‌تأثیر عوامل شیمیائى تغییراتى در آنها پدید مى‌آید و مواد معدنى متعددى از آنها حاصل مى‌شود. تأثیر عوامل جوّى مانند بخار آب، اکسیژن و کربن دیوکسید این تغییرات را به‌طور عمده پدید مى‌آورند.

موجودات زنده خاک عامل مؤثر دیگر در این تغییرات هستند، از یک سو فشار مکانیکى ریشه گیاهان موجب تخریب سنگ‌ها مى‌شود و از سوى دیگر ریختن برگ و ساقه و بقایاى گیاهى سبب افزایش ماده‌اى به نام هوموس در خاک مى‌شود که ماده آلى خاک را تشکیل مى‌دهد. با اضافه شدن موجودات زنده ذره‌بینی، خاک از حالت مردگى خارج مى‌شود. بدین ‌ترتیب مى‌توان گفت که خاک قسمت سطحى پوسته زمین است که از تخریب سنگ‌ها بر اثر عوامل فیزیکی، شیمیائى و حیاتى همراه با مواد آلی، موجودات زنده، هوا و آب به‌وجود آمده است.

فهرست مطالب
مقدمه
مواد تشکیل‌دهنده خاک
نقش خاک
اهمیت خاک در سطح جهانی
نقش خاک در محیط
تهدیدات زیست محیطی خاک در کشور
فرسایش خاک
تأثیر پوشش گیاهى بر فرسایش خاک
حفاظت از آب و خاک با آبخیزداری
حوزه آبخیز چیست؟
آبخیزداری چیست؟
توصیه های آبخیزداری
توصیه های عمومی
توصیه های کارشناسی
راهکارهای زراعی برای حفاظت از خاک های حاصلخیز
راهکارهای حفاظت از خاک
راه های حفاظت از آبهای زیرزمینی
بحران کم آبی و تاثیر آن در جهان
راه های صرفه جویی آب در منازل
سایر راه های صرفه جویی
حصول اطمینان از بسته بودن شیر آب در زمان جیره بندی و قطع آب
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 41

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط