تحقیق در مورد جبهه مقاومت اسلامی

تحقیق در مورد جبهه مقاومت اسلامی

این تحقیق در مورد جبهه مقاومت اسلامی می باشد و به بیان تاریخچه ی کامل و اقدامات آن می پردازد.

مقدمه
جِبهه مُقاوِمَت عنوانی برای اشاره به ائتلاف منطقه‌ای میان کشورها و قدرت‌های عمدتاً شیعه مانند ایران، سوریه، عراق و حزب‌الله لبنان. هدف محور مقاومت مبارزه با اسرائیل، پایان دادن به تسلط غرب در منطقه خاورمیانه و دفاع از آزادی فلسطین است.

ترکیب محور مقاومت اولین بار در واکنش به سخنان جرج بوش، رئيس جمهور وقت امریکا و معاونش، جان بولتون به کار برده شد که در بهمن ۱۳۸۰ش دولت‌های ایران، عراق، کره شمالی، لیبی، سوریه و کوبا را محور شرارت خواندند. پس از آن چهره‌های مختلفی از جمله سید علی خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی ایران و سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان و افراد سیاسی و مذهبی دیگری از این عبارت در سخنان خود استفاده کرده‌اند.

نامگذاری
ترکیب «محور مقاومت» اولین بار پس از آن به کار برده شد که جرج بوش، رئیس جمهور امریکا در بهمن ۱۳۸۰ش (۲۹ ژانویه ۲۰۰۲م)، کشورهای ایران، عراق و کره شمالی را «محور شرارت» خواند و جان بولتون معاون وزیر خارجه وقت امریکا، کشورهای سوریه، لیبی و کوبا را نیز جزو این فهرست دانست. مجله لیبیایی الزحف الأخضر در پاسخ به این موضع‌گیری، کشورهای مذکور را نه محور شرارت، بلکه محور مقاومت نامید که در برابر ایالات متحده امریکا قرار گرفته‌اند.

پس از آن نیز سعید سعیم، وزیر کشور فلسطین در گفتگویی با تلویزیون العالم عبارت «محور مقاومت» را برای اشاره به اهداف سیاسی مشترک در مبارزه با امریکا و اسرائیل به کار برد و تأکید کرد که سوریه، ایران، حزب‌الله لبنان و حماس در فلسطین، محور مقاومت را تشکیل داده‌اند تا علیه امریکا و اسرائیل مبارزه کنند.

همچنین علی‌اکبر ولایتی، وزیر خارجه اسبق ایران، در مرداد ۱۳۸۹، زنجیره مقاومت علیه اسرائیل را شامل ایران، سوریه، حزب‌الله لبنان، دولت جدید عراق و حماس دانست. به باور وی از آنجا که این زنجیره از سوریه می‌گذرد، کشور مذکور نقش طلایی در زنجیره مقاومت علیه اسرائیل دارد. در دیدار سعید جلیلی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی ایران با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، از محور مقاومت سخن گفته شد.

سید علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، اولین بار در مرداد ۱۳۷۲ش در دیدار با سید حسن نصرالله، دبیرکل جنبش حزب‌الله لبنان، از جبهه مقاومت اسلامی سخن گفت و آن را نتیجه تجاوزات اسرائیل دانست که با اقدام خود در تجاوز به لبنان، نه‌تنها به اهداف سیاسی و نظامی موردنظر دست نیافته، بلکه موجب همبستگی و اتحاد مردم شده است.

تاریخچه: از جنگ ۶ روزه تا مبارزه با داعش
مفهوم محور مقاومت در بستر رخدادهای تاریخی چند دهه گذشته شکل گرفته است و می‌توان آن را در مواجهه با اسرائیل، داعش (در سوریه و عراق) و حضور ایالات متحده امریکا در منطقه خاورمیانه دنبال کرد:

حماس
هویت اشغال‌گرایانه اسرائیل و عدم پایبندی آن به مرزهای تعیین شده در سال ۱۹۴۸م موجب شد فلسطینیان و از جمله جنبش مقاومت اسلامی حماس، همواره نگاهی خصمانه به اسرائیل داشته و موجودیت آن را به مخاطره اندازند.

فهرست مطالب
مقدمه
نامگذاری
تاریخچه: از جنگ ۶ روزه تا مبارزه با داعش
حماس
حزب‌الله لبنان
سوریه
سوریه و عراق
گروه‌ها و کشورها
چه کسی رزمندگان جبهه مقاومت را «مدافعان حرم» نامید؟
مبانی فقهی دفاع از سرزمین های اسلامی
مبانی حقوق دفاع از مقاومت اسلامی
دفاع مشروع در حقوق بین الملل
حمایت از مقاومت در قانون اساسی
منافع ملی و امنیت ملی
یکم. مفهوم منافع ملی
دوم. جهانی شدن منافع ملی
سوم. ارزش ها و منافع ملی
چهارم. منافع ملی جمهوری اسلامی ایران
پنجم. امنیت ملی
ششم. تامین امنیت ملی
هفتم. دستاورد مقاومت در تامین منافع و امنیت ملی
طرح خاور میانه بزرگ
اهداف آمریکا
شکست طرح خاورمیانه بزرگ
نظر رهبر معظم انقلاب درباره مدافع حرم
دستاورد حضور مدافعان حرم ایرانی
داعش به دنبال تصرف ایران بود
جنگ داعش، جنگ نیابتی بین آمریکا و ایران
امنیت مرزهای ایران در صورت موفقیت داعش
ضربه اقتصادی ایران در صورت موفقیت داعش
جسارت به ساحت عتبات عالیات
شهید حججی، حجت خداوند در مقابل چشم همگان
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 43

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط