تحقیق اثر شوری بر گیاهان زراعی و راههای مقابله با آن

تحقیق اثر شوری بر گیاهان زراعی و راههای مقابله با آن

بررسی اثرات شوری بر گیاهان زراعی و راه های مقابله با آن
بخشی از متن:
در جهان، پدیده‌های متعددی وجود دارد که تحلیل آنها اطراف خود را به چالش می‌کشد. به عنوان مثال، وقتی باران بر خاک‌ها فرا رسد، نمک‌های مختلف از جمله سدیم، کلسیم، منیزیم، کلر، سولفات، کربنات و سایر عناصر در آب جاری حل می‌شوند و وارد رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و در نهایت اقیانوس‌ها می‌شوند. فرآیندهای زمین‌شناسی نیز با حل شدن کند پوسته زمین و آزاد کردن مقدار قابل توجهی از یون‌های سدیم، کلسیم، منیزیم، کلر، سولفور، کربنات‌ها و ترکیبات غیرآلی دیگر، به اقیانوس‌ها کمک کرده و این پدیده به عنوان یک رویداد طبیعی اساسی مورد نظر قرار می‌گیرد.

استفاده از آب و نمک‌های حل شده برای رشد گیاه ضروری است، اما در نواحی خشک و نیمه‌خشک، تبخیر بالا و استفاده مجدد آب، منجر به تجمع نمک می‌شود که به عنوان پدیده شوری شناخته می‌شود. شوری خاک به علت مانع شدن جذب آب و عناصر توسط گیاهان، یکی از مهمترین محدودیت‌های رشد گیاهان زراعی محسوب می‌شود و به‌عنوان یک چالش بزرگ در کشاورزی، به‌ویژه در کشاورزی آبی، شناخته شده است.

با افزایش جمعیت جهان، نیاز به اختصاص مساحت بیشتری از زمین برای خانه‌سازی و فعالیت‌های صنعتی افزایش می‌یابد. در این شرایط، گسترش مزارع کشاورزی به زمین‌های حاصلخیز، به‌عنوان مرزهای زمین قابل کشت، غیرقابل اجتناب است. در این فرآیند، مسائلی همچون مسمومیت، شوری، دماهای فوق‌العاده، آلودگی‌ها و اثرات دخالت‌های شیمیایی به‌عنوان استرس‌هایی مشغول به فعالیت هستند. همچنین، تغییرات محیطی و اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسان، شرایط استرسی را که گیاهان باید تحت آن رشد کنند و زنده بمانند، پدیدار یا تشدید می‌کنند. برای شناخت مکانیسم‌های مقاومت و بقای گیاهان در برابر استرس و انتخاب روش‌های اصلاح جهت افزایش مقاومت آنها ضرورت داریم.

فهرست مطالب:
فصل اول
مقدمه
فصل دوم
شوری و تمدن های بشری
وسعت اراضی شور در سطح دنیا
بررسی اراضی شور در ایران
فصل سوم
اثرات شوری بر گیاه
آثار عمومی
تاثیر شوری روی جوانه زدن
تاثیرشوری روی رشد گیاه
تاثیر شوری بر سایر مراحل رشد
تاثیر شوری روی مرحله زایش گیاه
تاثیر شوری در تولید پروتئین های جدید
تاثیر شوری روی ساختمان گیاهی
اثرات شوری در گیاه
تاثیر نمک روی محصول گیاه
فصل چهارم
مکانیسم های مقاومت به شوری
فیزیولوژی تحمل به شوری
عوامل موثر در تحمل گیاهان به شوری
عکس العمل گیاه به شوری
شناسایی و اصلاح گیاهان مقاوم به شوری
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 38

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط